Nem sok elektromos kabriót tudnánk mondani, és eredetileg a MINI sem tervezte gyártásba adni a sajátját, de a kedvező fogadtatásra válaszul végül limitált példányszámban mégis megvehető lesz a Cooper SE Cabrio.

Már azt hittük, hogy az újkori MINI jelenlegi, harmadik generációjából mindent kihoztak, amit ki lehetett, de a gyártónak sikerült előrukkolnia egy újabb változattal. Az elektromos Cooper SE eddig csak háromajtósként volt kapható, és bár 2022-ben építettek egy kabriót, ami akár abban a formában a kereskedésekbe kerülhetett volna, nem számoltak a sorozatgyártással.

A prototípus kedvező fogadtatásának köszönhetően a MINI-nél mégis úgy döntöttek, hogy limitált példányszámban gyártásba adják az elektromos kabriót.

A hajtásláncán nem módosítottak, a kabriót is a 184 lóerős motor hajtja, amivel 7,3 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a hatótávja azonban a nagyobb tömeg miatt 235 helyett 201 kilométer.

Nem csökkent a csomagtér mérete a benzines kabrióhoz képest, 160 literes teret lehet kihasználni, a tető 30 km/órás sebességig menet közben is hajtogatható.

Az elektromos kabriót is ugyanazok a stíluselemek különböztetik meg, mint a háromajtóst,

a 17 colos kerekek és az elektromos hajtásra utaló típusjelzések. A kilincsek, a fényszóró és a hűtőmaszk kerete bronzszínű.

Nincs sok riválisa a MINI elektromos kabriójának, és már csak azért is ritkaságnak számít majd, mert összesen mindössze 999 példányt gyártanak az európai piac számára, ezért vélhetően villámgyorsan elkapkodják majd a nagyobb országokban.

A vászontetős kisautó csakis fekete és ezüstfehér színben rendelhető, és ritka látvány lesz az utakon.

Ez is érdekelhet:

A jövőben a MINI Cabrio is lehet teljesen elektromos

A MINI megcsinálta az elektromos kabriót, de megvenni még nem lehet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés