A Veneno az olasz autómárka alapításának ötvenedik évfordulójára készült, alig néhány példányban, és az egyik most eladóvá vált. Nem is fotózhatták volna jobb helyen a ritka Lamborghinit, mint Monacóban.

2013-ban a Lamborghini autógyártásának ötvenedik évfordulójára készült el a Veneno, a márka addigi legextrémebb szuperautója, ami a vele egyszerre, a genfi autószalonon leleplezett LaFerrarit is elhomályosította. Persze annál jóval ritkább is, csak négy példányban készült, amiből a gyáriak egyet megtartottak maguknak, a többi a szerencsés vevőkhöz került.

Gyorsan kiderült, hogy lenne még igény néhány példányra belőle, ezért egy évvel később a Lamborghini bemutatta a Veneno roadster változatát. A hátsó kerekek fölött ugyanaz a 6,5 literes V12-es dolgozik, mint az Aventadorban, de ahhoz képest

750 lóerőre képes, amivel 2,9 másodperc alatt gyorsul százra és 355 km/óra a végsebessége.

A roadster sem lett tucatáru, csak kilencet gyártottak belőle, és közülük a képeken látható a második. A karosszériát matt feketére festették, és lime zöld csíkokkal dobták fel, az ülések is ebben a színben pompáznak. Az első tulajdonosa a szaúdi királyi család egyik tagja volt, és

nem mondhatnánk, hogy sokat használta, mert még csak 450 kilométer van benne.

A Veneno most eladósorba került, és nem is találhattak volna jobb helyet a fotózáshoz, mint a méregdrága szuperautók élőhelyeként ismert Monacót.

Az RM Sotheby’s párizsi aukcióján lehet lecsapni rá februárban, és vaskos bankszámla kell hozzá, mert 4,5-5,5 millió eurós árat várnak érte, ami 1,5-1,8 milliárd forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hihetetlen állapotban bukkant elő a franciák büszkesége
További cikkeink a témában