Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha szerinted a busz lassú és zsúfolt, a taxi pedig drága kijutni a ferihegyi repülőtérre, akkor mostantól még egy alternatívád van, idén nyártól már autómegosztós autóval is mehetsz. A budapesti szolgáltatók közül elsőként a MOL Limo jelentette be, hogy június elsejétől ki lehet vinni, és ott is lehet hagyni az autókat a reptér melletti parkolóban. Június közepétől a GreenGo, július elsejétől pedig a DriveNow flotta tagjai is kivihetők a ferihegyi reptérhez.

A három szolgáltató között a legnagyobb különbséget az jelenti,

hogy a MOL Limo autóit a reptéren lévő parkolóban, az ott kialakított helyen lehet hagyni. A sorompós beléptető rendszer felismeri a rendszámot, automatikusan enged ki és be. A GreenGo a vecsési Airport Hotel Budapest parkolójában rendezte be a bázisát, és a DriveNow is egy vecsési helyszínt választott, ahonnan kisbusz visz be a terminálig, a MOL Limo esetében sétálni kell.

A reptéri autózásért a normál percdíjon felül is kell (majd) fizetni,

a MOL Limo esetén például utanként 1990 forintot. A GreenGo augusztus 31-ig nem számít felárat, utána 1680 forintot adnak hozzá, de a parkolóban hat elektromos töltőpontot is kialakítottak, és ha 30 százalék alatti akkuszintű autót töltőre teszel, akkor 10 bónusz perc a jutalmad. A DriveNow pedig egészen év végéig nem kér felárat a reptéri útért, és július végéig az újonnan belépőket 25 helyett 50 perccel ajándékozza meg.

Ha nem mentek sokan, és nincs sok csomagotok, akkor a GreenGo vagy MOL Limo Volkswagen e-up!-ja is elég lehet, több utashoz az utóbbi Mercedes A-osztálya ajánlható, a DriveNow flottájában pedig még nagyobb modellek, BMW X1, X2 és 2-es Active Tourer is megtalálhatók.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.