Az eredeti Nivát többször is megpróbálta már leváltani a Lada, és a legújabb modellen már a Renault-val együtt dolgoznak. 2024-ben kerül sorozatgyártásba, és mutatjuk, mire számítanak az orosz lapok.

1977-ben jelent meg, és a mai napig szinte változatlan formában készül a Niva, amit többször is megpróbáltak leváltani, de az eredeti modell még mindig tartja magát.

Régi nevét kapta vissza az eredeti Lada Niva

Sőt, Niva Legend lett belőle.

A Renault-csoporthoz tartozó Lada nemrég jelentette be a jövőre vonatkozó terveit, és abban egy vadonatúj Nivának is van helye, a 2025-ig érkező négy új típus egyike lesz.

Az egyetlen rendelkezésre álló kép alapján egy orosz lap grafikusa képzelte el, milyen lesz a vadonatúj Lada Niva.

Az újdonság az eredeti terepjáró stílusát viszi tovább a hűtőmaszk keretébe foglalt fényszórókkal és a fölöttük lévő irányjelzőkkel. A C-oszlop szellőzőrései is ismerősek lehetnek a Niváról, ami széles hátsó lámpákat kapott, akárcsak a terepjáró korábbi évjáratai.

A retró stílusú formája alatt az új Niva egy modern szabadidő-terepjáró lesz, ami ugyanarra a padlólemezre épül, mint a nemrég bemutatott Sandero, az ötajtós karosszériája is praktikusabb a háromajtós eredetinél. A bemutatására még várnunk kell, de ha így néz majd ki, akkor az európai piacon is sikerre számíthat a Niva utódja.

(Képek: kolesa.ru)

Ez is érdekelhet:

Bigster néven egy nagyobb szabadidő-autóval készül a Dacia

A Duster nagytestvére lesz ez a dögös SUV.

És ezt olvastad már?
Ínyenceknek való az első Honda Civic Type R
.