Nem ez a legszebb Mustang Cobra, de nem tudnánk nemet mondani rá
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mustang harmadik generációját nem tartják a legjobban sikerült szériának, de egy olyan keveset futott példánynak, mint ez a Cobra, nem tudnánk ellenállni. 27 éves, és csak 12 ezer kilométer van benne.

1979-ben jelent meg a Mustang harmadik generációja, ami teljesen szakított a legendás elődök stílusával, és a kor elvárásának megfelelő szögletes karosszériát kapott. A formájával nem fog bekerülni minden idők legjobban sikerült amerikai autói közé, de a technikájára nem lehet panaszod. Bár ez a Mustang négyhengeres motorral is készült, ezúttal a Cobra változatról lesz szó.

A 4,9 literes V8-as motorja 238 lóerőre és 386 Nm nyomatékra képes, és ötfokozatú kézi váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A teljesítménye talán nem hangzik soknak, de 5,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, ami a kilencvenes évek elején jónak számított.

Az első gazdája egészen 2017-ig megtartotta, és gondját viselte, ez látszik az állapotán is. A Mustangra a Bring a trailer oldalán lehet licitálni, és jelenleg 27 ezer dollár körül tart az aukció, ami körülbelül 8 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.