Szűkszavú közleményben jelentette be a Subaru, hogy egyelőre nem fejleszt STI változatot az új WRX-ből, aminek az okát mostanra alighanem már ki is találtad.

Az autórajongók egyik kedvenc betűkombinációja az STI, ami évtizedek óta jelöli a Subaru legerősebb, legsportosabb, legizgalmasabb modelljeit. A rali-világbajnokságon nevet szerzett típusjelzés azonban nem tér vissza a WRX legújabb generációján, ezt a szomorú hírt egy rövid közleményben jelentette be a minap a Subaru.

Az előző generációs modell az utolsó WRX STI, ami készült

Sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb eljön ez az idő, de nemrég még bizakodók voltunk, hiszen a Subaru a WRX vadonatúj generációját mutatta be 2021-ben, amihez új bokszermotort is fejlesztettek. A japán és amerikai piacra szánt szedán

ideális alapja lett volna egy STI változatnak, de most már biztos, hogy nem lesz belőle semmi.
Most már biztos, hogy az új WRX-ből nem készül STI változat

A Subaru elárulta az okát is, és valószínűleg mostanra sejted, hogy az egyre szigorúbb fogyasztási és emissziós előírások állnak a döntés mögött. Az STI jövője csak villamosított vagy teljesen elektromos hajtással lenne fenntartható, de a Subarunak egyelőre nincs olyan technikája, ami felérne a hárombetűs típusjelzés legendájához, ezért inkább pihentetik az elnevezést.

Az elektromos autók korában visszatérhet a WRX STI, és ennek előzeteseként a Subaru már bemutatott egy pár koncepciót:

Ez az, ami legendává tette az STI-t:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari