Nico Hülkenberg egyáltalán nem sajnálja a menesztett Mick Schumachert.

A Haas nem marasztalta Mick Schumachert, ami azt jelenti, hogy a fiatal német két szezon után Forma–1-es ülés nélkül marad a 2023-as idényben. Utódja egy nagy visszatérő lett: Nico Hülkenberg, aki egyáltalán nincs tapasztalat híján, ugyanis kilenc teljes szezont lehúzott már a királykategóriában.

A Haas elmondta, miért rúgták ki Schumachert

Nem a költséges autótörései miatt nem hosszabbítottak Mick Schumacherrel.

Schumacher kapcsán Hülkenberg kijelentette, hogy ő maga is volt már korábban hasonló helyzetben, és bizony nem sajnálja a menesztett 23 éves pilótát, mert

„ilyen az F1. Mindannyian a karrierünkért küzdünk, ugyanazért az aszfaltcsíkért. (...) Végső soron az a versenyző feladata, hogy teljesítményével meggyőzze a csapatát. Ha ez nem sikerül, leváltják. De ugyanez a helyzet a mérnökök és a többi csapattag esetében is.”

A Haas tehát két tapasztalt pilótával, a Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg párossal vág neki az új idénynek, ami abból a szempontból érdekes lehet, hogy még 2017-ben a Magyar Nagydíj leintése után élő egyenes adásban – igencsak emlékezetesen – összeszólalkozott egymással a két pilóta. Ezzel kapcsolatban a német azonban elmondta, hogy a feszkó már a múlté, és „tiszteljük egymást, tudjuk, mit várnak tőlünk, szerintem nem lesz probléma”.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Mick Schumacher)

Ez is érdekelhet:

A Haas megtiltotta a kirúgott Schumachernek, hogy elbúcsúzzon Vetteltől

Fánkozásba kezdett, és azonnal jött a hidegzuhany.

A Red Bull leigazolta Daniel Ricciardót

Daniel Ricciardo visszatér korábbi sikerei helyszínére.

És ezt olvastad már?
Ice Green színben pompásan mutat ez a Porsche 911-es
További cikkeink a témában