Nem tetszik az aszimmetrikusan elhelyezett rendszám az EU-nak, ezért az Alfa Romeónál felhagynak vele, nem lesz több ilyen autójuk. Összeszedtük ennek kapcsán az oldalra tett rendszámos autókat – nem csak Alfákat.

Nem lehet többé oldalra szerelt rendszámtábla az Európában forgalomba helyezett új autókon, az indoklás szerint biztonsági okokból. A drága jó brüsszeli bürokraták ezúttal azt találták ki, hogy az aszimmetrikusan felszerelt rendszámtábla veszélyesebb a gyalogosokra, mint a középre szerelt, ezért az Alfa Romeónak egy hetvenéves hagyományával kell felhagynia. Nagyon úgy tűnik, hogy a Giulia, Stelvio és Tonale lesz az utolsó, ahol oldalra tették a rendszámot, pedig ez is sokat hozzáadott ezeknek az autóknak a karakteréhez.

Szerinted melyik volt az első Alfa Romeo, amin oldalra tették a rendszámot? Csak az Alfa használta ezt a megoldást, vagy más autómárkák is? Oldalra szerelt rendszámtábla nélkül nem lehet igazi Alfa egy Alfa? Ezekre is választ találsz a képes összeállításunkban, ahol az aszimmetrikusan felrendszámozott autókat szedtük össze.

Ez is érdekelhet:

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

Nem viselhet olasz zászlót, ami nem Itáliában készül, még olyan aprócskát sem, mint a Topolino.

Az Alfa Romeo kénytelen volt megváltoztatni az új modellje nevét

Az olasz törvények értelmében nem lehet Milanónak hívni, ha nem Olaszországban készül.

10 olasz autó, aminek zseniális olasz neve van

Olaszul minden jobban hangzik, és most az autók világából mondjuk a kedvenc példáinkat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés