Az idei év több szempontból is mérföldkő az Opelnek, hiszen százhatvan éve alapították a céget, ami a varrógépek és kerékpárok után már százhúsz éve foglalkozik autógyártással, és most elkészültek a 75 milliomodik autójukkal.

Az Opel nemrég ünnepelte az alapításának százhatvanadik évfordulóját. Persze 1862-ben még nem autókat, hanem varrógépeket gyártottak, majd a kerékpárokon át jutottak el az automobilokig, szélesebb rétegeknek is elhozva az autózás élményét. A márka történetének kezdetét nemrég elevenítettük fel, most pedig egy újabb neves eseményhez érkezett az Opel.

Az elmúlt több mint százhúsz évben az Opel mindig is a széles tömegeknek elérhető autózást jelentette,

az 1909-ben bemutatott Doktorwagentől a legújabb Astrákig, ezért is lehetséges, hogy mostanra már a 75 milliomodik autójukat gyártották le. Az esemény kapcsán a márka felelevenítette az előző mérföldköveket, amelyek közt bőven akadnak érdekességek.

Tudtad-e az Opelről, hogy…

  • az egymilliomodik autójuk már 1940-ben elkészült, egy Kapitän volt, ami az önhordó karosszériájával és független felfüggesztésével modern konstrukciónak számított, ez jobb vezethetőséget is mérsékeltebb fogyasztást garantált az autónak.
  • a kétmilliomodik autójuk is egy Kapitän volt 1956-ban, amikor ekkora gyártási darabszámmal a német márkák közül csak az Opel büszkélkedhetett. Az ünneplésnek megadták a módját, a krémfehér színű jubileumi autó összes krómozott alkatrészét 24 karátos aranybevonattal díszítették.
  • 1971-ben már a tízmilliomodik Opel készült el Rüsselsheimben, egy Rekord C Caravan, majd 1983-ban jött a húszmilliomodik, egy Senator CD, és még a nyolcvanas években megvolt a 25 milliomodik Opel is, a márka akkori csúcsmodellje, egy Omega A Caravan.
  • a Kadett utódjaként bemutatott Astra önmagában milliós eladásokkal büszkélkedhet, 1991-től ’97-ig körülbelül 4,13 millió Astra F-et gyártottak, ezzel az Opel valaha készült legnagyobb darabszámú, legsikeresebb autója lett ez a széria.
  • 1999-ben készült el az 50 milliomodik Opel, ismét egy Omega, és több mint két évtizeddel később már a 75 milliomodik gördült ki, ezúttal a harminc éve nyitott eisenachi gyárból, egy plug-in hibrid Grandland GSe, az Opel legújabb sportos modellje.
  • a következő nagy mérföldkő szinte biztos, hogy elektromos hajtású modellhez kapcsolódik majd. Az Opelnek már most is több ilyen autója van, a Corsa-e, a Mokka-e és a Combo-e mellé érkezik az Astra-e, 2028-tól pedig már csakis elektromos autót kínálnak majd.

Ez is érdekelhet:

Varrógépekkel indult, így lett autógyártó az Opelből

160 éve alapították az Opelt, felelevenítjük a kezdeteket.

40 éves az Opel örökifjú kisautója – a Corsa-sztori

Mutatjuk a Corsa történetének legérdekesebb állomásait.

Az igaz barátodból így lett veterán autó az Opel Astra

Harminc éves a magyar Astra, elmeséljük a kezdeteket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Megkapta a Mitsubishi ASX azt az arcot, amit megérdemelt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés