Óriási Twitter-csatában osztja egymást Damon Hill és a Mercedes
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Damon Hill kiakadta a Ferrarira és a Mercedesre, utóbbi pedig beleállt.

Továbbra is napirendi ponton van a Ferrari kiszállása az F1-ből – az olaszok kicsit behisztiztek a 2020 után érkező új motorszabályokon –, melléjük csatlakozott a Merceces is, így már két hangadó lázadó is van a sportág új tulaja, a Liberty Media és az FIA ellen.

És most ez az egész kapott ismét lángra Damon Hill Twitter-oldalán, amikor az 1996-os világbajnok azt írta, hogy...

„A Mercedes és a Ferrari minél hamarabb elszakad (az F1-től), részemről annál jobb. Ezek az óriásvállalatok tönkreteszik a sportot. Nem akarnak játszani, csak mindent kisajátítanának, ráadásul mindig. Az FIA elvesztette az irányítást az F1 fölött.”

Természetesen érkezett rá válasz a Mercedestől:

„Damon, nem emlékszünk arra, hogy panaszkodott a sportnak ártalmas óriásvállalatok miatt, amikor annyi versenyt megnyert azokkal az élvonalbeli Renault-motorokkal.”

Persze Hill ezt sem hagyta szó nélkül:

„Én a Williamsnél voltam, egy gusztustalan garázscsapatnál. Emlékeznek? Zavarban is voltam, hogy annyit nyertem. Szégyelljem magamat!”

Hill egyébként azt gondolja erről az egészről, hogy az F1-ben túlságosan is aránytalanul jutalmazzák a dominánsokat (így a Ferrarit és a Mercedest), pedig mindenki számára meg kellene teremteni legalább a lehetőséget arra, hogy esélye legyen versenybe szállni.

Itt az eredeti:

Mercedes-AMG F1 on Twitter

@HillF1 @ScuderiaFerrari @fia @F1 @SkySportsF1 'Massive industrial complexes ruining the sport.' We don't remember you complaining when you were winning all those races with top of the line Renault-power, Damon 😉

Damon Hill on Twitter

Er....I was in a @WilliamsRacing Those disgusting garagiste upstarts. Remember? And actually, I was acutely embarrassed that I won so much. Shame on me #f1 https://t.co/STQdJpU1My

Eközben megvolt a szezon első F1-es futama:

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.