Őrült izgalmak a MotoGP-ben: Dovizioso az utolsó kanyarban győzte le Márquezt

Óriási izgalmak után Andrea Dovizioso nyerte az osztrák nagydíjat.

A pole-ból induló Márquez rögtön a rajt után visszaesett, Quartararo, majd Dovizioso ment az élen, nyolc kör után azonban ismét a spanyol került az első helyre. Közben Rossi is remek tempót ment, a kilencszeres világbajnok megelőzve Vinalest a negyedik volt a verseny első harmada után.

Részlet az első körből:

MotoGP™ 🇦🇹 on Twitter

🔥 @FabioQ20 LEADS! Drama immediately as @marcmarquez93 and @AndreaDovizioso battle into turn 3, letting the Frenchman through! ⚔ #AustrianGP 🇦🇹 https://t.co/EBwQSBIUQ7

A verseny felénél az már egyértelmű volt, hogy Márquezt egyedül Dovizioso foghatja meg, az olasz különösebb probléma nélkül motorozta a vb-pontverseny első helyezettjének tempóját. Sőt, a ducatis megelőzte Márquezt, öt körrel a vége előtt Dovizioso-Márquez-Quartararo-Rossi-Vinales volt az első öt.

Három körrel a vége előtt Márquez előzött, úgy tűnt, behúzza a hondás, de Dovizioso óriásit hajrázva az utolsó kanyarban visszaelőzött, ezzel megnyerte a versenyt. Quartararo lett a harmadik, Valentino Rossi a negyedik, Vinales az ötödik.

Ekkora volt a különbség Dovizioso és Márquez között a célegyenes előtt:

MotoGP™ 🇦🇹 on Twitter

🏁 #MotoGP RACE @AndreaDovizioso HAS DONE IT! The Ducati man defeats @marcmarquez93 in another last corner classic! 👏 #AustrianGP 🇦🇹


Vagyis az osztrák nagydíjon továbbra is dominál a Ducati, Marc Márqueznek most sem jött össze a győzelem Ausztriában. A bajnokság szempontjából azonban fontos pontokat szerzett a spanyol, továbbra is magabiztosan vezeti a pontversenyt.

Márqueznek 230 pontja van, Dovizioso 172 pontos, Petrucci 136 ponttal a harmadik. Majd Rins (124), Rossi (103) és Vinales (102) következik.

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon