A Peugeot idén tavasszal mutatta be a 308-as új generációját, és az ötajtós után számíthattunk a kombi megjelenésére, ami a látványos formáján kívül a plug-in hibrid technikájával is érdekes lehet.

A szabadidő-terepjárók hódítása alatt sem adja fel a hagyományos kombik kategóriáját a Peugeot, elkészítette az SW változatot az idén márciusban leleplezett új 308-asból. Az ötajtóshoz hasonlóan a kombi is meglehetősen látványos formájú lett a karakteres vonalvezetésével és az izgalmasan domborított lemezeivel.

A francia dizájnerek ugyanakkor nem elégedtek meg azzal, hogy kisebb méretben lemásolják a hasonlóan látványos 508 SW-t, ezért a kompakt modell önálló karaktert kapott. A hipnotikus hűtőmaszkon, az oroszlánfej-emblémán és a szűkre szabott fényszórókon kívül

érdekes részlet, hogy a hátsó szélvédő aljára is került egy spoiler.

Az új 308 SW közben nagyobb is lett az elődjénél, a 4,64 méter hosszú karosszériája hat centivel hosszabb,

és mivel szélesebb és laposabb is, ezért sportosabb a kiállása. A tengelytávja nem változott, 2,73 méteres, ami öt centivel nagyobb az ötajtósénál, és mivel a hátsó túlnyúlása is 21 centivel hosszabb, ezért annál jóval tágasabb lett.

A csomagtartó mérete nem változott, 608 literes, amit a hátsó ülések ledöntésével 1634 literesre bővíthetünk.

A motorkínálat is részben ismerős lehet: az 1,2 literes, turbós háromhengeres benzinmotor 110 és 130 lóerős változatával, valamint az 1,5 literes, 130 lóerős négyhengeres turbódízellel kezdődik, az erősebbekhez opció a nyolcfokozatú automata.

Az ötajtóshoz hasonlóan az új 308 SW is kapható lesz plug-in hibrid változatban.

A Hybrid 180-nál ez egy 1,6 literes, 150 lóerős benzinmotort és egy 110 lóerős elektromotort jelent, a Hybrid 225 esetében pedig 180 lóerőre képes a benzines. A 12,4 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével a gyári adatok szerint 60 kilométert lehet menni tisztán elektromosan.

A plug-in hibrid 308 SW-nél csak a csomagtartó méretével kell kompromisszumot kötni, a padló ebben nem állítható, ezért a hasznos kapacitás alapesetben 548 literes, és az ülések ledöntésével 1574 literesre bővíthető. Mint a francia gyártó többi plug-in hibrid modelljénél,

itt is a visszapillantó tükörbe rejtett kék fény jelzi, ha tisztán elektromosan haladunk vele.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Lewis Hamilton egy takarítónőt is eljátszott volna, hogy szerepelhessen kedvenc filmjének folytatásában