Sokak álomautója a Corvette, és a típust gyűjteni úgy is lehet, hogy elrakunk egyet minden érdekesebb változatából. Meg úgy is, mint Steve, aki tizenötöt szerzett be a Corvette egyazon a szériájából, mindet pirosban.

Steve Clinkinbeard arról ismert – most már nemcsak a barátai körében, hanem világszerte is –, hogy ő az a fickó, akinek tizenöt Corvette-je van ugyanabból a szériából, és mind piros. A különös kollekciót nemrég hirdették meg a Mecum kansasi aukcióján, és ennek kapcsán Steve elárulta, mi vezette oda, hogy több mint egy tucat csaknem egyforma Corvette-je legyen.

A típus iránti rajongása a nyolcvanas években kezdődött, amikor ’85-ben megszerezte az álomautóját,

egy piros Corvette-et az akkor kapható C4-es szériából. 1992-ig meg is tartotta, ám akkor vidékre kellett költöznie, ahol alig volt aszfaltozott út, ezért a sportkocsit egy pick-upra cserélte, de mindig is vágyott rá, hogy újra Corvette-je legyen.

Húsz évet kellett várnia, hogy újra valóra váljon az álma, és vegyek magának egy újabb piros Corvette-et. Olyan olcsón jutott hozzá, hogy érdekes ötlete támadt: mi lenne, ha beszerezne egy példányt minden évjáratból, amikor a C4-es szériát gyártották. Mivel a típus gyártása 1984-től ’96-g ig tartott, ez több mint egy tucat autót jelentett.

Steve tehát valóra váltotta az álmát, és bár minden egyes Corvette-je piros színű, azért akadnak köztük különlegességek.

A tizenötből öt Corvette a ZR1-es változat, amit 1990-től ’95-ig gyártottak, és nem akármilyen motorral, hanem a Lotus által tervezett V8-assal szerelték. A korai évjáratok piros bőrkárpitosok, és akad egy pár manuális váltós is.

Mégis miért adja el az autókat? Azt mondja, azért, mert 75 éves lett, és már nincs ereje karbantartani a gyűjteményt, ezért olyan rajongónak adná a legszívesebben, aki hozzá hasonlóan gondoskodna a kollekcióról. Mégsem mond le teljesen a Corvette-ről: egy tizenhatodik példányt megtart magának, hiszen végtére is mindig ez az autó volt élete álma.

Ez is érdekelhet:

Gyerekkorunk álomautója, a Corvette Sledgehammer eladóvá vált

409,9 km/órát ment a Callaway szupersportautója 1988-ban!

Megkapta az új Corvette-jét, 14 ezer kilométeres útra indult vele

23 amerikai államot, 16 nemzeti parkot járt be vele.

És ezt olvastad már?
Az elektromos Volkswagenek ellenfele lenne a Zeekr
További cikkeink a témában