Ha az Egyesült Államok elnöke számára saját limuzint fejlesztenek, akkor miért ne utazhatna orosz autóval Vlagyimir Putyin is? Az ötletet évekkel ezelőtt kezdték megvalósítani, és most úgy tűnik, hogy hamarosan elkészül a legújabb moszkvai luxusautó.

Sok országban nagy presztízse van annak, hogy milyen autóval utazik az államfő, és nem újdonság számunkra, hogy az Egyesült Államok elnökének mindig saját limuzint fejlesztenek, ami nemcsak a fényűzés csúcsát jelenti, de szinte elpusztíthatatlan is. Vlagyimir Putyin néhány éve a fejébe vette, hogy a nálunk is látott Mercedesek helyett saját fejlesztésű limuzinban szeretne utazni, és az orosz luxusautó hamarosan el is készül.

A legújabb hírek szerint a limuzin átment a törésteszten, úgyhogy Putyin hamarosan birtokba is veheti. Azt mondják, annyira foglalkoztatja a téma, hogy a programjából arra is szakított időt, hogy vezesse a prototípusokat. Még nem erősítették meg, de úgy tudni, hogy

Putyin elnöki beiktatásán, május 7-én láthatjuk majd először mozgásban a limuzint, amiben akkor már a hátsó ülések egyikén foglal majd helyet.

Az első képeket már korábban mutattuk róla, amiből kiderült, hogy masszívnak tűnő, tekintélyes megjelenésű autó lesz a Cortege projekt néven fejlesztett, a formájával kissé Bentley és Rolls-Royce hatású limuzin. Putyin szándéka szerint lehetőleg minél több orosz alkatrészt használnak hozzá, de

a fejlesztésben a Bosch és a Porsche is részt vett, az utóbbi 4,6 literes, turbós V8-as motorja került az autóba 600 lóerővel.

A felszereltségéről még nem tudni sokat, de nem lenne nagy meglepetés, ha a gazdagon extrázott és alaposan páncélozott limuzinban az amerikai elnöki autó mintájára lenne külön levegőellátás vegyi támadás ellenére, egyedi kommunikációs rendszer, és a legrosszabb esetre felkészülve még vérkészlet is. A tervek szerint egyterű és SUV változata is lesz, amit eleinte az állami biztonsági szervek használnak, a későbbiekben pedig bárki vehet majd belőle.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

Megválaszolták, hogy mire menne Verstappen a Red Bull nélkül

10 érdekesség, amit tudnod kell a McLaren F1-ről

További cikkeink a témában
Hirdetés