Különleges koncepciót mutatott be a Renault: a neves dizájner közreműködésével készült R5 Diamant a hetvenes évek stílusában modernizálja az ikonikus kisautót.

Ötven éve, 1972-ben jelent meg a Renault korszakalkotó kisautója, és az R5-ös születésnapját egy különleges tanulmányautóval ünnepli meg a francia gyártó. A Renault 5 Diamant a neves francia dizájner Pierre Gonalons közreműködésével készült, és mintha azt mutatná meg, hogyan képzelték volna a jövő stílusos autóját a hetvenes években.

Az ikonikus formájú eredeti karosszériát áramvonalasították, amennyire csak lehet, és

rendkívül feltűnő rózsaszínre fényezték, a festékbe még aranyszemcséket is kevertek.

A selymes metálfényezés remekül illik a szintén kisimított lökhárítók, a különleges hűtőmaszk és az egyedi visszapillantó tükrök ragyogó aranyszínéhez.

A fényszórókat a karosszériából kiálló darabokra cserélték, amelyek gyémántokra emlékeztetnek,

akárcsak a hátsó lámpák, innen kapta a nevét a Renault 5 Diamant. A belső tér úgy néz ki, mintha egy hetvenes évekbeli párizsi lakáskultúra-magazinból lépett volna ki, a gondosan válogatták ki hozzá a felhasznált színeket és anyagokat.

Nem maradnak el a különleges megoldások sem az autóból, például a műszerfal közepén kialakítottak egy rekeszt a mobiltelefonnak,

a kormánykerék pedig márványborítású, és leginkább egy kortárs műalkotásra emlékeztet.

Pedig a Renault 5 Diamant még működőképes is, csak az eredeti benzines motorja helyett tisztán elektromos hajtást kapott.

A Renault természetesen csak figyelemfelkeltés céljából építette meg a stílusosan modernizált kisautót, de az eredeti R5-ös rajongóinak már nem kell sokat várniuk arra, hogy ismét az utakat rója a kedvencük. A 2021-ben leleplezett koncepció mintájára ugyanis nemsokára elektromos autóként támad fel, és gyártásba is kerül a Renault 5.

Ez is érdekelhet:

Retró stílusú elektromos autó lesz az új Renault 5

Így, ahogyan van, mehet is gyártásba!

Még egy klasszikus Renault támad fel retró stílusú elektromos autóként

Az új Renault 5 után jön a Renault 4 is, mutatjuk az első részleteket.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában