A Twingo bemutatásának harmincadik évfordulójára a Renault egy koncepcióautóval készül, amit egészen újszerű módon, a rajongók által beküldött, mesterséges intelligenciával alkotott elképzelések alapján építenek meg.

Harminc éve forradalmasította a városi miniautók kategóriáját a Twingo, és a Renault most a típus rajongóit kéri fel egy látványos koncepcióautó készítéséhez. Az elképzeléseket mesterséges intelligencia segítségével kell megalkotni, ami mostanra bárki számára elérhetővé vált, és az új technológia a legmerészebb elképzeléseket is valóra válthatja.

A képzeletednek semmi sem szabhat határt, a jövő Twingója például simán repülhet az űrben, úszhat a víz alatt, de akár csokoládéból is készülhet.

Az alkotásokhoz olyan AI-alapú szoftvereket ajánlanak, mint a Midjourney, a Stable Diffusion és a Dall‑E, az elkészült munkákat pedig #ReinventTwingo címkével kell majd feltölteni a közösségi médiába.

A pályázat február elsejétől március 31-ig tart, és a Renault a győztes munkából az első olyan tanulmányautót fogja megépíteni, amit emberi és mesterséges intelligencia párosa tervezett meg. A felhíváshoz mutattak is egy pár példát, és egyik ötletesebb, mint a másik. Szerinted milyen lenne a jövő Renault Twingója?

Ez is érdekelhet:

Örökifjú vidámság – a Renault Twingo-sztori

Gondoltad volna, hogy a zseniális Twingo már harmincéves?

Formába hozták a farmotoros Renault Twingót

Még mindig menő városi kiskocsi.

Repülő autóként tér vissza a klasszikus Renault 4

Óriási drón autókarosszériával? Íme!

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában