Az ausztrál pilóta már jövőre piros overált ölthet magára.

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája szerint minden esély megvan arra, hogy egyszer a Ferrarinál versenyezzen, hiszen kedve és véleménye szerint lehetősége is lehet a dologra.

Idén lehet a legérdekesebb a pilótapiac, ugyanis olyan neveknek fog lejárni a szerződése, mint a mercedeses Nico Rosberg, vagy a ferraris Kimi Räikkönen, valamint Ricciardo sem kapott még újabb évet az energiaitalt gyártó cégtől.

„Múlt évben már valaki megkérdezte tőlem, hogy szeretnék-e a Ferrarinál versenyezni – nyilatkozta az ausztrál. – Azt hiszem, hogy a Ferrari az én nevem is felírta a listájára, amikor Kimi utódját keresték.”

2014-ben egész szépet ment a Red Bull Sebastian Vettellel és Riciardóval, azonban a volt csapattárs a Ferrarihoz igazolt, és Ricciardo is kezd egyre jobban kiábrándulni a csapatból, amivel egész évben szenvedett. A bikák ráadásul bejelentették, hogy idén sem fogják kivenni a részüket a világbajnoki címért folyó küzdelemből, így az ausztrál pilóta nyitva tartja a szemét más lehetőségekre is.

„Nyilván egy olyan csapatnál szeretnék versenyezni, ahol tudok nyerni, és esélyem van a bajnoki címre. Ez lehet a Ferrari is, de még nem tudom pontosan. A pilóták 90%-a gyerekként a Ferrarinak szurkolt, így aki azt mondja, hogy nem akar ott versenyezni, az hazudik. Az a csapat volt számunkra A Forma-1. Ráadásul idén felszabadulhat egy hely náluk, és ki tudja.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában