A Red Bull hiába épít jó kocsit, ha megint rossz lesz a Renault benne.

Daniel Ricciardo szerint csak azon múlik, hogy idén milyen teljesítményt nyújt a Red Bull, hogy hogyan fog benne működni a Renault erőforrása.
A csapatra ráférne már végre egy jó év, ugyanis a 2015 botrányos volt, ez volt az első évük, hogy nem sikerült győzelmet szerezniük egy futamon sem. A Red Bull a francia erőforrásgyártót okolta a sikertelenségért, és ki is tették a Renault szűrét, akikhez majd később vissza kellett könyörögniük magukat.

A Red Bull idén is a Renault motorjait fogja használni, habár annyi változtatással, hogy Tag Heuer matricák fognak díszelegni az erőforrásokon. Ricciardo elmondta, hogy a Red Bull már rengetegszer bizonyította, hogy versenyképes autót tud összerakni, és ez idén sem lesz másképpen, egyedül a motor az, ami hozzátehet, vagy elvehet a teljesítményből.

„Nem fogom azt mondani, hogy megnyerhetjük a világbajnokságot, mert szerintem ezt nem lenne túl helyes kijelenteni. Ha jó lesz a motor, az nagyon király lesz, mert egy jó autót raktunk össze.”

„Az a hatékonyság, amivel a csapat dolgozott múlt évben, és ahogy sikerült javítaniuk az autó versenyképességét, az bebizonyította, hogy a Red Bull még mindig olyan emberekből áll, akik éhesek a jó eredményekre és motiváltak. Annak ellenére sem veszítették el az éhségüket, ha nem jöttek ki úgy a dolgok, ahol kellettek volna.”

„Sajnos most azonban nagyban azon fognak múlni a dolgok, hogy a Renault milyen motort ad nekünk. Abban ugyanis mindenki biztos, hogy az autónk jó.”

És ezt olvastad már?
Az elektromos Volkswagenek ellenfele lenne a Zeekr
További cikkeink a témában