Már soha nem tudjuk meg, hogy alakult volna Max Verstappen pályafutása, ha anno nem a Red Bullhoz megy.

George Russellt már jóval azelőtt a Forma–1 egyik legnagyobb tehetségének tartották, hogy 2019-ben csatlakozott volna a sportághoz. A fiatal brit az első három idényét a rajtrács hátsó felében töltötte a Williamsszel, mígnem tavaly a Mercedes le nem igazolta Lewis Hamilton csapattársának – számára üröm az örömben, hogy az előző szezonban bevezetett nagy szabályváltoztatásokhoz nem annyira tudott jól alkalmazkodni a Mercedes, ami a nyolc éven át tartó dominanciája után kénytelen a harmadik erő szerepével beérni.

Russell ugyanakkor hálás a williamses éveiért, mert így nem túl korán dobták a mélyvízbe, ami szerinte csak árthatott volna a karrierjének. Ezért is gondolja azt, hogy Max Verstappen is rosszul járt volna pályafutása szempontjából, ha anno tényleg a Mercedeshez kerül.

„Visszatekintve azokra az évekre, azt gondolom, igen, talán többet tanultam abból, hogy a mezőny végén kellett versenyeznem, mint azok a riválisaim, akiket rögtön a mélyvízbe dobtak. (...) Max Verstappent például már 18 hónap után előléptették, de ha akkor egy olyan csapatba kerül, mint a Mercedes, ahol a képességei csúcsán lévő Lewis Hamilton lett volna a csapattársa, az ártott volna a karrierjének. (...) Ha egy olyan csapattárssal kellett volna versenyeznie, aki ereje teljében van, és olyan autóban dominál, amihez hozzászokott, akkor Max talán nem ott tartana, ahol ma.”

Az biztos, hogy már soha nem tudjuk meg, hogy alakult volna Verstappen pályafutása, ha anno nem a Red Bullhoz megy.

(Forrás: Racingnews365, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen elárulta, kit tart az egyetlen riválisának

Igazából nincs ebben semmi meglepő. Vagy szerinted igen?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában