Egyetértesz vele?

Két fordulóval a vége előtt még mindig Max Verstappen vezeti a világbajnoki tabellát, ám inkább Lewis Hamilton van lendületben: a brit a legutóbbi két futamot behúzta, ráadásul nagyon simán és magabiztosan.

Hamilton úgy mehet biztosra, ha megnyeri a még hátralévő Szaúd-arábiai Nagydíjat és Abu-dzabi Nagydíjat, ami azért sem lehetetlen, mert a két versenypályája – a hosszú egyenesek miatt – elméletileg a Mercedesnek kedvez, ráadásul a hétszeres világbajnok valószínűleg megkapja autójába a São Pauló-i Nagydíjon már bevetett őrült gyors motort.

A korábbi F1-es pilóta, jelenleg szakkommentátorként ténykedő Ralf Schumacher szerint, ha nem hibázik a Hamilton és a Mercedes, akkor Verstappennek esélye sincsen, hiába az a bizonyos 8 pontos előny:

„Jelenleg a Mercedesnek van stabilabb csomagja. Max mindent belead, és rendre bizonyítja, hogy mennyire jó, azonban normál körülmények között nincs esélye.”

Schumacher szerint Verstappen már csak a szerencsében bízhat, ami ha korábban mellé állt volna, „akkor már most világbajnok lenne”.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A német hatóságok nem díjazták a 414 km/órával száguldó Bugattit