Egyetértesz vele?

Két fordulóval a vége előtt még mindig Max Verstappen vezeti a világbajnoki tabellát, ám inkább Lewis Hamilton van lendületben: a brit a legutóbbi két futamot behúzta, ráadásul nagyon simán és magabiztosan.

Pofátlanul simán nyerte meg Hamilton a Katari Nagydíjat

Csont nélkül behúzta Hamilton. Hátránya már csak 8 pont Verstappennel szemben – még két futam van hátra a szezonból.

Hamilton úgy mehet biztosra, ha megnyeri a még hátralévő Szaúd-arábiai Nagydíjat és Abu-dzabi Nagydíjat, ami azért sem lehetetlen, mert a két versenypályája – a hosszú egyenesek miatt – elméletileg a Mercedesnek kedvez, ráadásul a hétszeres világbajnok valószínűleg megkapja autójába a São Pauló-i Nagydíjon már bevetett őrült gyors motort.

A korábbi F1-es pilóta, jelenleg szakkommentátorként ténykedő Ralf Schumacher szerint, ha nem hibázik a Hamilton és a Mercedes, akkor Verstappennek esélye sincsen, hiába az a bizonyos 8 pontos előny:

„Jelenleg a Mercedesnek van stabilabb csomagja. Max mindent belead, és rendre bizonyítja, hogy mennyire jó, azonban normál körülmények között nincs esélye.”

Schumacher szerint Verstappen már csak a szerencsében bízhat, ami ha korábban mellé állt volna, „akkor már most világbajnok lenne”.

Szánalom, hova süllyedt a Mercedes és a Red Bull világbajnoki párharca

A pályán és azon kívül is dúl a háború, a Katari Nagydíjon pedig a bokszutcában csaptak össze a felek, kérdés, hogy mennyire korrekten.

Ez is érdekelhet:

Elfogadhatatlanok a Red Bull kijelentései az FIA szerint

Egy pályabíró és az FIA is kapott Chris Horner csapatfőnöktől és Helmut Marko tanácsadótól.

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz