A Skoda egy olyan lépcsőshátú modellen dolgozik, ami kisebb lesz, mint az Octavia, és már a nevét is elárulták, a Slavia azonban nem nekünk készül.

Slavia néven mutatja be hamarosan a következő új modelljét a Škoda, egy kompakt méretű, lépcsőshátú családi autót, ami az Octavia alá érkezik a kínálatban. A Scala nagyobb csomagtartós testvére lehetne belőle, de ne számíts rá, ugyanis azt is hozzátették, hogy a Slavia csak egy országban lesz kapható a világon: Indiában.

Az újdonság a Rapid utódja lesz, ami nem ugyanaz a Rapid, mint amit a Scala elődjeként ismertünk: az indiai piacon a felénk szintén nem forgalmazott lépcsőshátú Volkswagen Polo testvére volt a Rapid. A Slavia ezért valószínűleg egy másik, újabb Volkswagen rokona lesz, amit Virtus néven mutattak be, és szintén a Polo alapjára épül.

A Slavia a nevét egyébként a márkát alapító Václav Laurin és Václav Klement kerékpárja után kapta,

akik az autók előtt kerékpárok gyártásával foglalkoztak.

Amikor Václav Klement egy német cégtől olyan kerékpárt vett, ami hamarosan tönkrement, összefogott a kerékpárszerelő Václav Laurinnal, és elkezdtek saját bicikliket gyártani. 1895-ben jelent meg az első közös termékük, a Slavia kerékpár.

Nem először veszi elő a cseh márka, hiszen nemrég Slavia névre keresztelte a Scala roadster változatát, egy érdekes prototípust, amit a gyárban tanuló gyakornokok készítettek.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hayabusa-motoros hibrid pályagépet alkotott a Suzuki