A légzsákok szövetét nem könnyű újrahasznosítani, a Toyota beszállítója azonban megtalálta a módját: sportcipőt és bevásárlótáskát készítenek a tartós anyagból.

Sok autómárka mutatott már be márkázott cipőt, akár olyat is, amit kimondottan vezetéshez terveztek, olyat azonban még nem sokat láttunk, mint amit a Toyota beszállítója kínál. Talán még nem hallottál a Toyoda Goseiről, aminek az alapító családra utalva d-vel írják a nevét, és ami olyan alkatrészeket gyárt, mint az üzemanyagtankok, műszerfalak és légzsákok.

A légzsákok anyagát nem könnyű újrahasznosítani, hiszen egy olyan speciális nejlonról van szó, ami lángálló, nem engedi át a légnemű anyagokat, és meglehetősen tartós is, hiszen éveken át rejtőzik az autó műszerfalában, és ezt követően is el kell látnia eredeti funkcióját. A Toyoda Goseinél most úgy tűnik, hogy megtalálták a megoldást.

A japán beszállító az Asics sportszergyártóval fogott össze, hogy megalkossák a légzsákanyagból készülő cipőt.

A modellhez az Asics egy létező modelljét, a Gel Sonomát vették alapul, amelynek a fehér szövetanyagát a törésteszteken használt légzsákok megmaradt, de még használható részeiből szabták, erre utalnak rajta a piros jelzések.

Nem ez a sneaker az egyetlen, amit légzsákból lehet készíteni. A Toyoda Gosei nemrég mutatta be a légzsákanyagból készült bevásárlótáskát, ami egyrészt hasonlóan tartós, másrészt a légzsákokhoz hasonlóan nagyon kicsi helyre összehajtható. A táskát a Subaru márkanevével dobták piacra, a japán gyártó jellegzetes kékjével vagy rózsaszínével díszítve.

Ez is érdekelhet:

Jöhetnek az oldalütközésnél védő külső légzsákok

Mutatjuk, hogyan működik a prototípus.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában