Az autózás élményét tartotta szem előtt a Mazda akkor is, amikor a Mizuno sportruházati márkával összefogva megalkotta az első sportcipőjét, amit eleve vezetéshez terveztek.

Jinba ittai – talán hallottad már ezt a kifejezést –, azaz ló és lovasának összhangja: ez a filozófia vezeti a Mazdát az autóinak tervezésekor, és most egy újabb téren is erre az összhangra törekszik a japán márka. A Mazda saját cipőjének megtervezésekor az volt a céljuk, hogy a cipő és az autó között tökéletes legyen az összhang, ezzel legyen még nagyobb élmény a vezetés.

A Mizuno sportruházati márkával közösen alkotott cipő talpát ezért úgy alakították ki, hogy

minél jobban érezd vele a pedálokat, remekül tapadjon, és azonnal visszajelzést adjon az autó viselkedéséről.

A Mazda-cipő ráadásul úgy tartja a lábat, hogy nem fárad el még hosszú úton sem, és az autózástól maga a lábbeli sem fog deformálódni.

A Mazda cipője azonban nemcsak vezetéshez jó, hanem utcai cipőnek is beválik,

a versenyzőcipőkkel ellentétben nem túl vékony a talpa, hanem egészséges egyensúlyban tart járás közben is. A mutatós lábbelihez szürke nubuk műbőrt és fekete marhabőrt használtak fel, a magasszárú cipő színvilága is a Mazda stílusára emlékeztet.

Hiába tetszene egy pár a Mazda cipőjéből, már nem kaphatod meg, legfeljebb másodkézből. A márka rajongói ugyanis azonnal ráugrottak a lehetőségre, ezért a 36 ezer jenért, mintegy 100 ezer forintért kínált limitált széria mind az 1350 párja napokon belül elfogyott. A Mazda jövőre szállítja ki a cipőket, és reméljük, hogy lesz még hasonló termékük.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában