Hamarosan a magyarországi utakra kerül a Skoda elektromos autója, ami közben sportos stílusú változatban is bemutatkozott.

A Škoda kínálatában jelenleg csak az Octavia és a Kodiaq készül RS-ként, de minden modellnek van sportos stílusú változata, aminek Monte Carlo vagy Sportline a neve. Most a Škoda első eleve elektromosnak tervezett autója, a 16 millió forinttól rendelhető crossover Enyaq iV is megkapta ezt a kivitelt.

A Sportline csomag legfeltűnőbb része a krómozott helyett fekete keret a hűtőmaszkon, ami egyébként egyáltalán nem hűtésre szolgál,

az átlátszó plexi mögött hangulatvilágítást kaptak a hagyományos hűtőt idéző bordák. Az ablakkeretek, a tetősínek és a hátsó diffúzor is fényes feketében pompáznak.

A 20 vagy 21 colos kerekekkel rendelhető Sportline változat azért is néz ki jobban, mert elöl 15, hátul 10 milliméterrel ültették lejjebb,

ami a kisebb frontfelület és jobb légellenállás miatt még a hatótávnak is jót tehet. A belső térben az Octavia RS-éhez hasonló sportüléseket, sportkormányt és karbonmintás betéteket találni.

A Sportline háromféle változathoz rendelhető. Az Enyaq iV 60-ban egy 180 lóerős elektromotor forgatja a hátsó kerekeket, a 62 kilowattórás akkumulátorral 400 kilométer a hatótáv.

Az Enyaq iV 80-ban már 204 lóerő, az összkerékhajtású 80x-nél 265 lóerő a teljesítmény, a 82 kilowattórás akkuval több mint 500 kilométer a hatótáv.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Napfényben és éjszaka is megmutatta magát a Rolls-Royce elektromos autója
További cikkeink a témában