A Ssangyong nevéről a jó ár-érték arányú szabadidő-terepjárók juthatnak eszünkbe, és egy ideje a 4x4-specialista koreai márka is belépett az elektromos autók közé, most mutatták be a másodikat.

2022-ben meglepetésre egy teljesen új modellt jelentett be a Ssangyong: az egyedi formavilágú, kockaforma Torres a kompakt Korando és a nagy Rexton közé érkezik a kínálatba. A koreai gyártó pedig nem elégedett meg ennyivel, Torres EVX néven elkészítette a tisztán elektromos hajtású változatát is.

Így néz ki a Ssangyong Torres benzines változata kívül és belül
Az elektromos Torres nemcsak új hajtást, hanem teljesen egyedi dizájnt kapott.

A karosszéria alakja megmaradt, de a benzines modell függőleges osztású hűtőmaszkja és különleges fényszórói egy egészen futurisztikus külsőnek adták át a helyüket, a hűtőmaszk helyén lévő fénypontokkal. A műszerfala is eltérő, a kormánykerék mögé dupla kijelző került.

A műszaki tartalmat egyelőre nem árulta el a Ssangyong, de a Torres EVX gyártása már az idén elkezdődhet. Nem ez lesz a koreai márka első elektromos autója, azt ugyanis még a Korando alapjára építették 2021-ben. A Korando E-Motion is könnyen felismerhető volt, a hűtőmaszkját ugyanis áramvonalas burkolatra cserélték.

Ez is érdekelhet:

A Ssangyong is belépett az elektromos autók közé

A Korando lesz az első elektromos modelljük.

Nem fogod összekeverni mással a Ssangyong legújabb modelljét

Torres néven extravagáns szabadidő-terepjárót mutatott be a koreai márka.

Szürreális reklámokat forgatott Thuróczy Szabolccsal a Ssangyong

Elég, ha annyit mondunk, hogy az összes szerepet ő játssza. Igen, még a nőit is.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában