A Ssangyong modelljei kivétel nélkül egyedi külsőt kaptak, és nem jelent kivételt ez alól a koreai márka újdonsága, a Torres sem, amely a Korando és a Rexton közé érkezik a kínálatba, és elektromos hajtású változata is készülhet.

Lehet szeretni vagy nem szeretni a Ssangyong dizájnját, de az biztos, hogy egyedi autókat alkotnak, és ezt a sort folytatja a koreai gyártó legújabb modellje is. A neve Torres, amit egy chilei nemzeti park, a Torres del Paine után kapott, és a formája nem hagy kétséget felőle, hogy egy masszív szabadidő-terepjáróról van szó.

A Ssangyong egyelőre nem árult el sok részletet az autóról, de azt sejteni lehet, hogy a 4,45 méter hosszú Korando és a 4,85 méter hosszú Rexton közötti helyet tölti ki a kínálatban. Nincs közvetlen elődje, de a régóta kifutott Kyron utódjának tekinthető, és ehhez

egy teljesen új, szögletes, izmos, merész formavilágot találtak ki a koreai márka tervezői.
A dizájn érdekessége a terepjárók hátul rögzített pótkerekét idéző stilizált borítás,

míg a belső térben a képek alapján az újabb Ssangyong-modellekből ismerős igényes berendezést találjuk. A középkonzolra 12,3 colos kijelző kerül, és alatta egy 8 colos érintőképernyőn lehet kezelni a klímát. A csomagtér öt üléssel bőséges, több mint 700 literes.

A műszaki tartalomról egyelőre csak annyit árult el a Ssangyong, hogy turbós benzinmotorral, hatfokozatú automataváltóval és persze összkerékhajtással készül a Torres, a motor valószínűleg a Korandóból ismerős 1,5 literes négyhengeres.

Az európai piacra állítólag már teljesen elektromos hajtással juthat el a Ssangyong újdonsága.

Ez is érdekelhet:

Ad még valaki ennyi pénzért ekkora autót? – Ssangyong Korando-teszt

A Korando ára méretéhez, erejéhez, komfortjához és praktikumához képest annyira jó, hogy szinte még azt a sok-sok benzint sem sajnálja tőle az ember.

A Ssangyong is belépett az elektromos autók közé

A Korando lesz az első elektromos modelljük.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés