Régóta nem volt női csapatfőnöke Forma–1-es csapatnak, éppen itt lenne az ideje, hogy újra legyen.

Alig két hete a Williams a semmiből jelentette be, hogy távozik Jost Capito csapatfőnök és Francois-Xavier Demaison műszaki igazgató. Úgy hírlik, – nem meglepően – a csalódást keltő idény miatt döntöttek így a legendás istálló amerikai tulajdonosai: Nicholas Latifi, Alexander Albon és az utóbbi helyett egyszer beugró Nyck de Vries összesen 8 pontot hozott össze a szezon során, amivel utolsóként végzett a csapat a konstruktőrök között, vagyis a 2021-es idény nyolcadik helyénél is hátrébb.

A Williams tehát csapatfőnököt keres, a pletykák szerint pedig a Mercedes csapatfőnökének, azaz Toto Wolffnak a felesége, Susie Wolff is a jelöltek között van.

Számára egyébként egyáltalán nem ismeretlen az F1 világa és nem csak a férje miatt: 2012 és 2015 között tesztpilótaként vett részt a sportágban, ráadásul éppen a Williamsnél, amelynél 2012-ben és 2014-ben több szabadedzésen is lehetőséget kapott. Susie Wolff 2018-tól a csapatfőnökséget is kipróbálta, igaz, „csak” az elektromos F1-ben, a Formula E-ben, ahol a Venturi istállót irányította.

Nem Susie Wolff lenne az első női csapatfőnök az F1-ben

Az indiai születésű Monisha Kaltenborn volt az F1 történetének első és mindezidáig egyetlen csapatvezetője, 2012-ben Peter Saubertől vette át a Sauber ezen posztját.

(Forrás: Crash.net, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Komoly belviszály van kialakulóban a Red Bullnál

Veszélybe kerül az F1-es csapatvezetők függetlensége.

Vettel a Red Bull vezetőjeként térhet vissza az F1-be

„Két csapatunk is van, mi nyitottak vagyunk.”

Nem látott kínosabb jelenetet az F1 Chris Horner és az FIA-elnök szócsatájánál

Mindez ráadásul az FIA díjátadó gáláján esett meg.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

Egyszerre új és régi az ötajtós MINI Cooper

A világ leggyorsabb elektromos autója annál is gyorsabb, mint gondolnád

További cikkeink a témában