A klasszikus Transporter a mai napig kedvelt veterán jármű, és nem ez az első alkalom, hogy benzinesről elektromos hajtásúvá alakítják. A képeken látható prototípus mégis érdekes, mert a Volkswagen amerikai kirendeltsége követte el.

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de az elektromos autók egyre meghatározóbbak, és nemcsak új modellek jönnek ki ezzel a hajtással, de régieket is gyakran alakítanak át. Az egyik legújabbat a Volkswagen egyesült államokbeli képviselete készítette, amihez egy 1962-ben gyártott Type 2 kisbuszt vettek alapul.

A kiváló állapotú példány nem megy messzire egy feltöltéssel, mivel csak egy 10 kilowattórás akkumulátort kapott, de az elektromotorja 120 lóerőre képes, úgyhogy jóval fürgébb lett az eredeti mikrobusznál.

Az egyedi festésén kívül a Type 20 névre keresztelt elektromos koncepció nem sokban különbözik egy szépen felújított veterán Volkswagentől, csak a modern fényszórók és a narancssárga könnyűfém kerekek tűnhetnek fel. Az organikus mintájú felniken kívül a visszapillantó tükörházak és a kormánykerék is ebben a színben pompáznak.

Ha nem is ebben a formában, de a Volkswagennél is gondolkodnak az elektromos kisbuszon:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon