Az X-osztály után újabb betűt vezet be a Mercedes-Benz, hamarosan érkezik a T-osztály. A kategória azonban nem lesz új a német gyártónak, a kompakt méretű furgonból készült egyterű kapja a kínálatba jobban illeszkedő nevet.

Az egyterű autók egyre inkább kimennek a divatból, a helyüket a crossoverek veszik át, de akad néhány gyártó, ami kitart a praktikus családi modellek mellett. A Mercedesnek jelenleg is ott a kínálatban a kompakt B-osztály és a nagyobb V-osztály, és hamarosan egy újabb egyterű autót vezetnek be, aminek a neve T-osztály lesz.

A kategória nem ismeretlen a Mercedesnek, ugyanis a kompakt áruszállító Citan adja majd az alapokat. A típus 2012-ben jelent meg a Renault Kangoo testvérmodelljeként, és az utódja is a francia dobozos autó következő generációjának alapjára épül. De a személyszállító változatot jobban megkülönböztetik majd, ezért lesz T-osztály a neve.

A Renault-változat utódjáról már mutattak előzetes képeket, és ezek alapján ígéretes lesz:

A részletekről még nem sokat tudunk, csak annyit, hogy hátul tolóajtós lesz, és a legújabb trendeknek megfelelően tisztán elektromos hajtású változat is készül belőle. A bemutatójára egy kicsit még várnunk kell, várhatóan csak 2021-ben leplezik le, a forgalmazása ugyanis a legkorábban 2022-ben kezdődhet meg.

Ez is érdekelhet:

Az új S-osztály tele lesz okos érintőképernyővel

Szinte a gondolataidat is kitalálja a Mercedes idén érkező csúcsmodellje.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában