Már nem kell Bécsig menni egy törött Teslával, ha gyári minőségű javítást szeretne a tulajdonos. A Duna Autónál megnyílt a Tesla Approved Body Shop.

A Tesla elképesztően erős mítosza képes volt elérni, hogy már akkor százas nagyságrendben szaladgáljanak magyar rendszámos Model S-ek, 3-ak és X-ek a hazai utakon, amikor még se hivatalos képviselete, se szakszervize nem volt itthon a márkának. Időközben a márkaképviselet már megalakult, de a magyar teslások még csak most kapták meg az első gyárilag elismert hazai karosszériajavító műhely biztonságát autójuk üzemeltetéséhez.

A Duna Autó hatalmas óbudai autókereskedelmi és szervizközpontjában, az Autóvárosban huszonnégy márkaszerviz mellett nyílt meg az első hivatalos Tesla Approved Body Shop. A Teslákra szakosodott karosszériaműhely felszereltsége lehetővé teszi a modern technológiával készülő alumíniumöntvény karosszériaelemek gyári állapotúra történő javítását, amire idáig Magyarországon nem volt lehetőség.

Az Autóváros Tesla karosszériaműhelyének szakembereit az amerikai márka oktatta és minősítette. A Tesla Approved-minősítés garanciát jelent arra, hogy a sérült autó úgy gurul ki a gyári technológiával azonos javítási folyamat végén, mintha a szalonból jönne.

Miért éri meg márkaszervizbe menni, ha nem annyira hivatalos kis műhelyekben is is vállalkoznak a Tesla járművek javítására? A válasz az amerikai gyártó modelljeinek egyedi technológiai megoldásaiban, és a már említett alumíniumöntvény karosszériaelemek használatában rejlik. A Tesla modellek vizuális és ultrahangos érzékelők tucatjaival figyelik meg a körülöttük lévő világot. 360 fokban, és akár 250 méter távolságban képesek elemezni a forgalmi viszonyokat, és azokat pillanatok alatt értelmezve alkalmazkodnak a folyamatosan változó környezethez. Ezeknek az eszközöknek a rögzítése, beállítása nagy precizitást igényel. A javítás során a gyári technológia biztosítja a tervezési adatokkal megegyező mértékű csavarodási szilárdság visszaállítását is. Az optimális végeredmény elérésére garancia a Tesla által előírt eszközök megléte és a gyári utasítások pontos betartása.

A magyar hivatalos Tesla karosszériaműhely megnyitása a környező országok Tesla-tulajdonosai számára is jó hír, az amerikai márka szervizhálózata egyelőre igencsak hézagos a kelet-közép-európai régióban.

Az Autopilotról pedig továbbra se higgye el senki, hogy valóban Autopilot!

És ezt olvastad már?
Az ötvenes évek versenyautóját idézi az Aston Martin különkiadása