Szupersportautókhoz mérhető gyorsulásra képes a legkisebb Tesla, a Model 3 megújult kiadásának Performance változata.

Már 2023-ban bemutatta a Tesla a Model 3 ráncfelvarrott kiadását, ami nemcsak szűkebbre szabott fényszórókat és új hátsó lámpákat hozott, de a belső terét is átalakították, a változásokat ebben a cikkünkben olvashatod el. A kínálata eddig a hátsókerék-hajtású alapmodellből és az összkerekes Long Range változatból állt, de most végre a csúcsmodell is megújult.

A Performance változatot eddig aligha különböztetted meg a többitől, de a Teslánál ezúttal tettek róla, hogy azonnal felismerd a legerősebb Model 3-at.

A csúcsmodell eltérő első és hátsó lökhárítót kapott, hátul diffúzorral és szénszálas anyagból készült légterelővel, a látványos mintájú 20 colos kerekek pedig szériafelszerelésként járnak.

Nem mintha az összkerekes Long Range változat 4,4 másodperces gyorsulása ne lett volna bőven elegendő, de aki többre vágyik a 200 km/órás végsebességnél, annak itt az új Performance, amelynek két motorja a Tesla közleménye szerint több mint 460 lóerőre képes.

A legizmosabb Model 3 ezzel 3,1 másodperc alatt rajtol százra, és egészen 262 km/óráig tart a száguldás.
Persze nem csak egyenesben tud gyors lenni az új Model 3 Performance.

A Tesla mérnökei áthangolták a futóművet, hogy jobb legyen az útfekvés a kanyarokban, a piros féknyergek nagyobb teljesítményű fékrendszert rejtenek, és újdonság az adaptív lengéscsillapítás, amiből a továbbfejlesztett Track módban lehet kihozni a legtöbbet.

Szellőztethető sportülések és szénszálas anyagból készült betétek különböztetik meg a Performance belső terét a többi Model 3-tól
A Performance változat 528 kilométeres hatótávja nem sokkal kisebb az alapmodellénél, ami 554 kilométert megy el egy feltöltéssel,

de akinek a teljesítmény és a hatótáv egyformán számít, jobban járhat a 678 kilométerre képes Long Range változattal. A kerékméreten persze sok múlik, az a változat 18-asokon tudja ezt a számot, 19-es keréken már csak 629 kilométert.

A Tesla rögtön elérhetővé tette az új csúcsmodellt a konfigurátorában, és míg a Model 3 alapváltozata 17 millió forintba kerül, a Long Range ára pedig 20,5 milliótól indul,

nem is hangzik soknak a 22 369 900 forintos alapár egy ennyire erős és gyors sportlimuzinért,

ennél kevesebbért már csak a BYD Seal kínálja az elektromos lóerőket.

Ez is érdekelhet:

Új modellváltozat növelte a Tesla Model Y hatótávját

600 kilométeres hatótáv már elég jól hangzik?

Elon Musk egy egészen hihetetlen számmal lengette be újra a Tesla Roadstert

Musk szerint fele annyi idő alatt gyorsulna nulláról százra, mint korábban ígérte, pedig az sem volt semmi.

Alaposan megújult a Tesla Model 3, hogy mindennél jobb legyen

Nemcsak elektromos autónak, hanem autónak is még jobb lett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy merőben váratlan helyre igazolhat Sainz

További cikkeink a témában