Ha minden a tervek szerint halad, akkor már háromévesek lennének a Tesla Roadster első példányai, de Elon Musk ígéretes elektromos sportautója még mindig nem került gyártásba. Egy ideig még nem is fog.

Nem gondoltuk volna, de lassan már hat éve annak, hogy Elon Musk bemutatta a Tesla Roadster új generációját. 2017-ben még tanulmányautóként leplezték le a formás sportkocsit, és akkor azt ígérték, hogy három éven belül gyártásba is kerül. 2020-ban aztán azt mondta Musk, hogy 2022-ig kell várni rá, a következő évben pedig 2023-ra tolta ki a dátumot.

Most itt vagyunk 2023-ban, a Roadster még sehol, és egy ideig még nem is számíthatunk arra, hogy az utakon találkozunk vele.

Elon Musk a minap ismerte el a Twitteren, hogy még az utolsó simításokat végzik a dizájnon és a lemezek alatti technikán, de az elektromos sportautó gyártásával 2024 végénél előbb ne számoljunk.

A dizájn mindenesetre nem sokat öregedett, és érdekes belegondolni, hogy azok a paraméterek, amelyeket 2017-ben ígértek a Roadsterhez, még ma sem számítanak mindennaposnak. Azt tervezte a Tesla, hogy a Roadster majd 1,9 másodperc alatt gyorsul majd százra, és 400 km/órával száguldhat, a 200 kilowattórás akkumulátorával pedig 1000 kilométer lesz a hatótávja. Jövőre meglátjuk, hogy ebből mennyi válik valóra.

Úgy tűnik, hogy az MG is megelőzi a Teslát a saját roadsterével:

Európában is leleplezték az MG elektromos roadsterét

A Cybersterrel tér vissza a roadsterek közé az MG.

Ez is érdekelhet:

Csak nem akar elkezdődni a Tesla Cybertruck gyártása

Újra elhalasztották a futurisztikus pick-up érkezését.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában