A Tesla már több mint két éve bemutatta a Cybertruckot, de a gyártása csak nem akar megkezdődni. Most újra elhalasztották a sorozatgyártás indítását.

2019-ben mutatta be a Tesla a futurisztikus pick-upját, de még mindig nem tudni, hogy mikor indul a Cybertruck sorozatgyártása. Az eredeti tervek szerint 2021-ben került volna az amerikai utakra, de az év közepén kénytelenek voltak halasztani rajta, akkor 2022-re ígérték a sorozatgyártás kezdetét. Most már biztos, hogy ennél is tovább kell várni rá.

A Reuters információi szerint a Cybertruck már nem kerül gyártásba az idei évben,

a Tesla az első példányokat 2023 első negyedévére ígéri, ami még éppen egy évre van. Az oka a hírügynökség szerint ezúttal nem a nyersanyag- vagy chiphiány, hanem egészen egyszerűen az, hogy a Tesla még nem végzett a Cybertruck fejlesztési és tesztelési munkáival.

Azért is kell tökéletesnek lennie a piacra kerülő modellnek, mert mire megérkezik, addigra még több lesz a konkurense. A Fordnál már bemutatkozott az F-150 Lightning, a General Motors a GMC Hummer után kijött a Chevrolet Silverado elektromos változatával, és ezek addig gyártásba kerülhetnek, de még a Rivian régebb óta ígért pick-upja is megelőzheti.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Vele egész éjjel autóznánk a városban
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne