Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Láthattál már olyan veterán autót, amit elektromos hajtásúvá alakítottak át, de most nem erről lesz szó. Az Electra Meccanica a klasszikus Porsche 356-nak csak a replikáját használja fel a saját elektromos roadster megalkotásához.

A nem éppen modern technikájú veterán autók is lehetnek környezetkímélők, ha teljesen elektromos hajtásúvá alakítják, és éppen ezt tette a Jaguar az E-Type egy szériájával. Most egy másik megközelítésről lesz szó, az Electra Meccanica ugyanis nem eredeti Porsche 356-ot áldozott fel az eRoadster elkészítéséhez, hanem egy replikát használ.

Az 1959-es eredetire megszólalásig hasonlító autó az Intermeccanica Speedster,

amit az éppen ebben az évben alapított cég gyárt már a hetvenes évek közepe óta. A padlólemeze a bogárhátú Volkswagentől származik, a karosszériája üvegszálas műanyagból készült, és motor nélkül szállítják, azt már az Electra Meccanica szereli bele.

a végsebességét 160 km/óránál korlátozzák. A 45 kilowattórás lítiumion akkumulátorról 250-300 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel, a töltés pedig körülbelül 6-9 órát vesz igénybe.

ami 125 ezer dollár, azaz 36 millió forint. Az Electra Meccanica ennél jóval olcsóbban is kínál elektromos autót, az ötletük alapján készült a Solo, a városi dugókba kitalált egyszemélyes autócska 15 500 dollárért.

Mások is építettek már egyedi Porschét a 356-ból, íme:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.