A Renault bejelentette, hogy új emblémára vált, méghozzá arra a retró stílusú változatra, amit az elektromos Renault 5 koncepción láthattunk.

1992 óta szinte változatlan a Renault rombuszformájú emblémája, amit a francia márka csak gyémántnak hív, és amit mindenki azonnal felismer. Nem is akarnak megválni tőle, de elérkezettnek látták az időt, hogy alaposan átdolgozzák, és a legújabb trendek ismeretében nem fogunk meglepődni, hogy milyen emblémát vezetnek be helyette.

Két hónapja, januárban árulta el a Renault a jövőre vonatkozó terveit, és akkor egy izgalmas formájú, retró stílusú elektromos autót is bemutattak, ami hamarosan gyártásba kerül.

Retró stílusú elektromos autó lesz az új Renault 5

Így, ahogyan van, mehet is gyártásba!

Az új Renault 5-re a francia márka régi emblémájának modernizált változata került, és ez olyan nagy sikert aratott, hogy úgy döntöttek, ezt teszik fel minden autójukra.

A Renault egyébként már 1925 óta használja a rombuszformát,

és 1972-ben jött ki az a stilizált változata, amit a magyar származású Victor Vasarely tervezett a francia márkának. Most ezt a klasszikust elevenítik fel az új emblémával, ami annak egyszerűsített, letisztultabb változata lesz, ezt láthattuk már az elektromos Renault 5-ösön is.

Gilles Vidal, a Renault vezető dizájnere szerint az új embléma egyszerre jelképezi a márka történelmét és a jövőjét,

megtartva Vasarely ötletét, a Möbius-szalagként egymásba forduló vonalakat. A Renault jövőre adja gyártásba az első olyan modellt, amire már ez az embléma kerül, vélhetően az elektromos Megane-t, és 2024-re már minden autójukon rajta lesz.

Az utóbbi időben több márka is megváltoztatta az emblémáját, egyszerűbb vonalakra váltott a BMW és a MINI, az Opel és a Volkswagen is. A Kia egy teljesen új logót tervezett magának, míg a Renault-hoz hasonlóan a Peugeot is egy klasszikus emblémájához, a hatvanas években használt oroszlánfejhez tér vissza.

A Peugeot levágta az oroszlán fejét és visszatette a pajzsba

Az oroszlánnak levágták a fejét és visszatették a pajzsba. Új emblémát kapnak a Peugeot-k, a jelszó: Quality time!

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve