Újabb magyar autósüldözés, amin nem lehet nem röhögni

Lássuk be, nem megy nekünk ez a műfaj. Ne is erőlködjünk vele. Inkább álljon meg mindenki, ha a rendőr erre kéri.

Az Ügyészség rakott fel a Youtube-ra egy rövidre vágott videoösszefoglalót arról a Kecskemét melletti autósüldözésről, ami olyan, mintha a műfaj magyar paródiája lenne. Szinte könyörög a Benny Hill-zenéért az egész:

Az öregecske Opel B-Corsa és a sok-sok rendőrautó állítólag 40 (NEGYVEN) kilométeren át előzgette egymást, mire végre a Corsa kereke megunta ezt az egész hülyéskedést és kitört. A kocsi lecsúszott az útról és egy fának dőlve megpihent.

"én montam néki, hogy ájjon még, mire ő kisvártatva nem állt meg"

Az ügyészségi közlemény részleteiben ott egy komplett stand-up műsorszám anyaga. A férfinak épp egy korábbi ittas vezetés miatti idézésre kellett volna bejönnie a kecskeméti rendőrkapitányságra, de ehelyett inkább megint autókázni indult. A rendőrök azért akarták megállítani, mert 100 km/h felett nyomta a Corsának Kecskemét belterületén. Ő pedig azért kezdett menekülni, mert - ismét csak - ittas volt egy cseppet és nem szerette volna, ha ez kiderül. Ja, meg jogsija se volt, hisz azt már rég elvették.

Innentől átadnám a szót az Ügyészségnek (kiemeltem azt a részt, ami talán a legviccesebb):

"A férfi Lajosmizse irányába haladt az 5. számú úton, ahol a rendőrök az úttest jobb oldalán egy leállított nyerges vontatóval, míg a bal oldalon egy  megkülönböztető jelzéssel felszerelt szolgálati gépjárművel próbáltak meg forgalmi akadályt képezni. Amikor a rendőrök észlelték, hogy az elkövető a forgalmi akadály ellenére nem lassít, a rendőrautóval lehúzódtak az útról, hogy elkerüljék az ütközést, de a férfi így is nekiütközött a jármű bal hátuljának, majd nagy sebességgel tovább haladt. A férfi Lajosmizse belterületén több virágágyást elsodort, hirtelen szembe fordult a forgalommal, megpördült és nekicsúszott egy rendőrautó első lökhárítójának, majd tovább haladt.

Menekülése során a közúti közlekedésben részt vevő, szabályosan közlekedő járműveket az elkövető folyamatosan veszélyeztette, több autónak le kellett húzódnia az autója elől, vagy meg kellett állnia az ütközés elkerülése érdekében. Az üldözés során a férfi többször megelőzte az őt megállítani próbáló rendőrségi gépjárművet és megpróbálta az úttestről leszorítani.

Lajosmizsét elhagyva a férfi ráhajtott a Kerekegyháza felé vezető útra, végül addig folytatta a menekülést, amíg gépjárművének jobb első kereke kitört, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött."

De még ezzel sincs vége:

"Az elkövető a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta, a rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, végül a rendőrök elfogták."

A Corsával Menekülő Ember egyébként büntetett előéletű, 2018 januárja óta kilenc alkalommal követett el gépjárművezetéshez köthető szabálysértést. De még ezen túl is több büntetőeljárás van folyamatban ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A jól végződött sztori után már csak egy dolog van hátra: idézzük fel azt a bizonyos emlékezetes másik legendás corsás autós üldözést 2006-ból,  amihez szerencsére még hangot is kaptunk a rendőrautóból:

Ez meg itt egy másik vígjátékelemekkel tarkított autós üldözés a műfaj őshazájából, ahol az üldözöttnek még arra is volt ideje, hogy megálljon tankolni:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.