Batman is alkudna erre a fekete járműre, ami egy holland művész alkotása, és a Countach ék alakú formája ihlette, aminek nagyon levették a felbontását.

50 éve jelent meg a Countach prototípusa, és a Lamborghini ebből az alkalomból nemcsak feltámasztotta a legendás sportautót, de a legelső példányát is újra megalkotta.

Most egy újabb jármű került elő, amihez Marcello Gandini zseniális dizájnja adott ihletet, de ezúttal valamivel elvontabb dologról lesz szó.

A Lo-Res, mint a neve mutatja, úgy készült, hogy a Countach képének egészen addig csökkentették a felbontását, amíg csak az alapvető ékalakja maradt meg.

Az amszterdami United Nude alkotása acél csővázas szerkezetre épült, a geometrikus formájú karosszériát mindössze tizenkét darab sötétített polikarbonát panel alkotja.

A karosszéria felnyitásával válik láthatóvá a Lo-Res szerkezete, és a vezető mögött még egy utasnak van benne hely.

A krómozott szögletes kormány és a műszerfal is retró-futurisztikus, a sebességet a két digitális kijelző egyike mutatja. A Lo-Res ugyanis önerőből képes haladni, még ha nem is gyorsan, egy 5 kilowattos elektromotor hajtja a hátsó kerekeket.

Sejtheted, hogy a Lo-Res nem mehet közútra, de nem is ez volt a cél, eleve műalkotásnak készült

még 2016-ban, akkor a Wallpaper magazin dizájndíját is elnyerte. Két éve a Los Angeles-i Petersen autómúzeumban állították ki, most pedig a Bring a trailer oldalán lehet rá licitálni: hat nappal a vége előtt 45 ezer dollárnál tart az aukció.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!