A hollandnak igaza is van.

Max Verstappent nyerte a múlt hétvégi – Lewis Hamilton és Charles Leclerc kizárásával végződő – Amerikai Nagydíjat, öröme azonban nem lehetett teljesen felhőtlen a díjátadó ceremónián, ugyanis kifütyülték és kipfujolták őt. Ennek egyik oka, hogy sokan úgy gondolják, hogy az immár háromszoros világbajnok holland elképesztő fölényével unalmassá teszi a Forma–1-et, miután a szezonbeli 18 futamból 15-öt megnyert – nem mintha ez az ő hibája lenne.

A másik okra a következő felvétel adhat magyarázatot, azon ugyanis az is hallható, hogy a holland himnusz alatt csapattársa, Sergio Pérez nevét, pontosabban becenevét (Checo) skandálják. A vélhetően mexikói közönség ezzel igyekezett – nem túl sportszerűen – kifejezni nemtetszését azon pletykákkal kapcsolatban, miszerint a Red Bull az idény végén érvényes szerződése ellenére elküldheti az egyébként formán kívüli Pérezt – ide is illik ez: nem mintha ez Verstappen hibája lenne. Természetesen a híreszteléseket cáfolta az osztrák istálló, de azért megjegyeznénk, hogy valójában ez a lépés nem állna távol a csapattól, az RB-nél történt már ilyen a múltban, többször is.

Verstappen a Viaplay-nek adott interjújában reagált a kiftyülés-kipfujolásra, és nagyon úgy tűnik, hogy mindez nem igazán érdekli őt:

„Egyáltalán nem izgat, elvégre én vagyok az, aki hazamehet a trófeával, szóval részemről rendben van a dolog.”

A hétvégén Mexikóba látogat az F1 mezőnye, vélhetően ott is hasonló, ha nem rosszabb fogadtatásra számíthat majd Verstappen. Ezzel kapcsolatban a Red Bull tanácsadója – akinek egyébként nemrég volt egy egészen necces, kissé rasszista megjegyzése Pérezzel kapcsolatban – azt mondja, hogy nem aggódnak azon, hogy Mexikóban is lesz néhány „mondjuk úgy, túl lelkes figura, akik nem tudják betartani a sportszerűség alapvető szabályait”.

(Forrás: Marca, Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hamilton: Olyan az új mercedeses szerződésem, mint egy rohadt könyv

Lewis Hamilton az új szerződéséről beszélt.

Földbe állt a Forma–1 iránti érdeklődés

Egészen egyszerű oka van ennek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

További cikkeink a témában