Max Verstappen a Red Bullba, Sergio Pérez pedig Verstappenbe állt bele a hétvégi futamot követően.

Miután már több futammal az idény vége előtt eldőlt, hogy Max Verstappen megvédi bajnoki címét, a Red Bull pedig 2013 után ismét az élen végez a konstruktőrök között, az osztrák istálló azt kommunikálta kifelé, hogy mostantól a céljuk az, hogy – a jövő évi autó fejlesztése mellett – a szezon végén Sergio Pérez a második helyen végezzen a pilóták között. Beszállva a buliba, az immár kétszeres világbajnok holland jelezte, hogy természetesen készségesen segít ebben a mexikói csapattársának, aki az előző idényben több alkalommal kisegítette őt.

Ehhez képest jött a hétvégi São Pauló-i Nagydíj, ahol Verstappen nemcsak nem teljesítette ígéretét, de a Red Bull stratégiai utasítását sem tartott be, amikor csapata arra kérte a hatodik helyen autózó hollandot, hogy cseréljenek pozíciót a hetedik Pérezzel, ami ugye 2 ponttal többet hozott volna a mexikóinak*:

Már a múltkor is megmondtam, hogy ne kérjetek ilyet tőlem. Megértettétek? Elmondtam, miért, és kitartok mellette

– szólt a csapatrádióban Verstappen üzenete.

*Mivel Charles Leclerc a negyedik helyen ért célba, így a monacói és Pérez pontazonossággal futhat neki a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjnak – azonos pontszám esetén Leclerc lenne a második az idényben szerzett több futamgyőzelme révén.

Pérez természetesen csalódott volt, amiért csapattársa cserbenhagyta, minderről pedig így beszélt a leintést követően még rádióüzenetben:

„Ez megmutatja, ki is ő valójában – ehhez később még annyit fűzött hozzá az érthetően csalódott mexikói, hogy – nekem köszönhetően van két világbajnoki címe”.

A Red Bull csapatfőnöke, Chris Horner bocsánatot kért Péreztől, és jelezte, hogy házon belül majd megbeszélik a történteket. Ez pedig állítólag sikerült is, mert később már úgy nyilatkozott, hogy a versenyzőink zárt ajtók mögött rendezték is a dolgot egymás között, és

mindent megteszünk, hogy Checo a második helyen végezhessen, és ezt Max is teljes mértékben támogatja ezt.

(Forrás: Racingnews365.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Megnevezték, kinek kellene pótolnia Mick Schumachert, akit a Haas meg is keresett már

A Red Bull adott egy tippet a Haasnak, és kivételesen nem hazabeszélt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nagyobb volt arra az esély, hogy belemegy, minthogy nem, mégis megúszta

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

További cikkeink a témában