Sergio Pérez szaúdi futamgyőztes magyarázatot vár a Red Bulltól.

Sergio Pérez rajt-cél győzelmet aratott a múlt hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon, a Red Bull pedig úgy is kettős győzelmet ünnepelhetett, hogy Max Verstappen csak a 15. helyről rajtolhatott. Mivel a címvédő még a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot is behúzta, összesítésben egy ponttal vezeti a tabellát mexikói csapattársa előtt.

Ez így egy tökéletes futamnak tűnik az osztrák istálló és a pilóták részéről, ennek ellenére mégis feszült a helyzet Pérez és Verstappen között, mégpedig amiatt a bizonyos plusz egy pont miatt, a mexikói ugyanis azt hitte, hogy azt is ő szerez(het)i meg, ám mégsem így lett:

„Két körrel a végétől azt mondták nekem, hogy tartsak egy bizonyos tempót, enyém a leggyorsabb kör, és azt gondolom, hogy Max felé is így kommunikálták a helyzetet. Mindenképpen felül kell ezt vizsgálnunk, mert egyértelműen más információkat kaptam, és ezért nem is nyomtam az utolsó pillanatig”

– mondta Pérez a leintést követő sajtótájékoztatón. Verstappen viszont a következőképpen látta a helyzetet:

„Néhány körrel a vége előtt megkérdeztem, mennyi a leggyorsabb kör. Úgy gondolom, szabadon versenyezhettünk, és a végén kaptunk célköridőket. De egy világbajnoki pontról volt szó. Ezt Bahreinben ugyanúgy megkérdeztem. Amikor a két autónk között dől el, természetes, hogy megkérdezed.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint mindkét pilótának szabad kezet adott a leggyorsabb kör megszerzésére, az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko pedig a következőképpen magyarázta a történteket az ORF csatornának:

„Ez irányíthatatlan volt. Ez Max. Mindketten folyamatosan azt kérdezgették, hogy kié a leggyorsabb köre. Max az utolsó körig kivárt, hogy Pérez már ne tudjon rá válaszolni.”

(Forrás: The Race, Gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Óriási káosz végén Alonso visszakapta dobogós helyezését, és ezzel történelmet írt

Az Aston Martin nem hagyta annyiban, hogy a díjátadó után megbüntették Fernando Alonsót.

Akkora gondban van a Mercedes, hogy Hamilton már a Ferrarihoz akar igazolni?

Már akkor is lehetett hallani, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazolhat, amikor nagyon ment a Mercedesnek, mi lesz most, hogy szenved a csapata (egy jó ideje)?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nem parkolt ő olyan ügyetlenül, csak nem volt rá hét percnél több ideje

További cikkeink a témában