Már akkor is lehetett hallani, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazolhat, amikor nagyon ment a Mercedesnek, mi lesz most, hogy szenved a csapata (egy jó ideje)?

A tavalyi pocsék szezon után, az idei sem indult jól a Mercedes számára, a Bahreini Nagydíjon Lewis Hamilton csak az ötödik, míg George Russell a hetedik lett. Toto Wolff csapatfőnök elismerte, hogy akadnak problémák az autóval, szerinte ráadásul erősen kétséges, hogy lehet-e jelentősen javítani a meglévő konstrukción.

A rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címére hajtó Hamilton sem elégedett a W14-gyel, nemrég pedig a BBC Checkered Flag podcastjában arról beszélt, hogy ő már tavaly is elmondta az autóval kapcsolatos problémáit, de a csapat nem hallgatott rá. Ezek után természetesen rögtön beindultak a találgatások a brit jövőjével kapcsolatban, amire ráerősíthet az a tény is, hogy szerződése az idény végén lejár, újat pedig még nem írt alá, ami valószínűleg azért van, hogy lássa, mennyire versenyképes az autó.

A jelenleg a Sky Sports szakértőjeként ténykedő egykori F1-es pilóta, Karun Chandhok szerint teljesen kizárt, hogy a brit a második-harmadik erőnek számító Aston Martinhoz igazoljon, egyrészt mert Lawrence Stroll csapattulajdonos nem fogja elküldeni saját fiát, Lance Strollt a britért, másrészt mert – egyelőre úgy tűnik, hogy – Fernando Alonso jó vételnek bizonyult.

A Red Bull megvádolta az Aston Martint, hogy lemásolta az autójukat

Volt már olyan is, hogy rózsaszín Mercedesként emlegették az Aston Martint, pontosabban a jogelődjét, a Racing Pointot, ez most a zöld Red Bull lenne?

A Sky Sports műsorvezetője, Simon Lazenby szerint ha így maradnak a dolgok a Mercedesnél, akkor Hamilton biztosan csapatot fog váltani, de nem az Aston Martinnál, hanem a Ferrarinál köthet ki:

„Annyira kétségbeesetten akarja a nyolcadik világbajnoki címet, hogy ha a Ferrari marad a Red Bull legnagyobb kihívója, akkor őket fogja választani.”

Hamilton nagy Ferrari-rajongó, ezt nem is titkolja, ugyanakkor azt is többször hangsúlyozta, hogy a Mercedes a családja. Egyébként meg a Ferrarinál kinek a helyére menne?

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Bekövetkezett a legrosszabb dolog a Ferrarinál

Értetlenül állnak a történtek előtt.

Újra versenyezhet az F1-ben a háború miatt kirúgott orosz pilóta

Van visszaút az F1-be az orosz Nyikita Mazepinnek?

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában