Az Aston Martin nem hagyta annyiban, hogy a díjátadó után megbüntették Fernando Alonsót.

Bár Fernando Alonsót a harmadik helyen intették le a Szaúd-arábiai Nagydíjon, a díjátadó után megfosztották dobos helyétől, mert – az FIA indoklása szerint – nem szabályosan töltötte le a korábbi ötmásodperces büntetését a bokszban (az egyik szerelője az emelőjével megérinthette az autóját, amit a szabályok tiltanak), így kapott egy tízmásodperces időbüntetést, amivel visszacsúszott a negyedik helyre, vagyis George Russell lett a harmadik Dzsiddában.

Verstappen a 15. helyről rajtolva hozta össze az újabb Red Bull kettős győzelmet

Bahrein után Szaúd-Arábiában is Sergio Pérez, Max Verstappen és Fernando Alonso lett dobogós, utóbbitól azonban a díjátadó után elvették a harmadik helyet.

A spanyol csapata, az Aston Martin azonban megfellebbezte az ítéletet, és hét olyan esetet is bemutatott, amikor hasonló szabálysértés történt, ám azok szankcionálatlanul maradtak. Az FIA végül helyt adott a benyújtott felülvizsgálati kérelemnek, és visszavonta a kiosztott büntetést, vagyis

Alonso visszakapta harmadik helyét,

ez pedig azt is jelenti, hogy ő lett a sportág történetének hatodik olyan pilótája, aki legalább száz alakalommal állhatott dobogón:

(Fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hamilton a határokat feszegetve nyilatkozik a Szaúd-arábiai Nagydíjról

Lewis Hamilton nem igazán szívesen versenyzik Szaúd-Arábiában.

Akkora gondban van a Mercedes, hogy Hamilton már a Ferrarihoz akar igazolni?

Már akkor is lehetett hallani, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazolhat, amikor nagyon ment a Mercedesnek, mi lesz most, hogy szenved a csapata (egy jó ideje)?

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában