Az biztos, hogy a négyszeres világbajnok ilyen teljesítménnyel nem fog ülést találni magának a Mercedesnél.

Nem sikerült jól Sebastian Vettel számára a szezonnyitó Osztrák Nagydíj, egyrészt az időmérőn már a Q2-ben kiesett, másrészt a 11. helyről rajtolva csak a 10. helyen ért célba nagyban köszönhetően egyéni hibájának – az elmúl két idényből bőven tudnánk ehhez hasonló példákat felhozni:

A négyszeres világbajnok tehát utolsó ferraris szezonjában ott folytatja, ahol abbahagyta. Persze ez csak az első futam volt, de több sajtóorgánum – köztük a brit Daily Mail – már arról ír, hogy a német eljátszotta a bizonyítás lehetőségét:

„Vettel megmutatta, miért akar a Ferrari megszabadulni tőle. Úgy kellett volna kezdenie a szezont, hogy bizonyítsa, rossz döntés volt útilaput kötni a talpára Sainz Jr.-ral szemben. Ezzel szemben a német gyakorlatilag alátámasztotta a döntés helyességét, messze utódja mögött végzett. Szerencsétlenül kezdődött az idény Vettel számára, aki szomorú árnyéka annak a versenyzőnek, aki egykor sorozatban négy világbajnoki címet nyert.”

Vettel az idény végén már biztosan elhagyja az olasz istállót, 2021-re eddig még nincs ülése, ő maga a Mercedeshez szeretne igazolni, ahol Valtteri Bottas ülését nézte ki, azonban ha a német nem kapja össze magát, illetve, ha a finn ilyen jól szerepel, mint ahogy a szezonnyitón láttuk, akkor Bottas marasztalni fogják.

Eközben...

Vettel robbantotta a bombát: kitálalt a Ferrariról

Csúnya szakítás lehet még ebből, érdekes lesz ez az idény a Ferrarinál.

(Forrás: Daily Mail, MTI, fotó: Scuderia Ferrari)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában