Már az előzetese is sokat sejtető volt a BMW legújabb világrekord-kísérletének, hiszen kiderült: úgy döntik meg a leghosszabb drift rekordját egy M5-tel, hogy menet közben fogják tankolni egy másik driftelő M5-ből.

Korábban is tartotta a leghosszabb drift rekordját a BMW M5, és az új generáció érkezésével úgy gondolták, hogy illik felülmúlni a korábbi eredményt. A terveknek megfelelően kereken 8 órán keresztül mentek keresztbe a 600 lóerős, összkerekes, de gombnyomásra hátsókerekesre alakítható szedánnal, amit menet közben egy előző szériás M5-ből tankoltak meg, akárcsak a katonai repülőgépeket. A művelethez gyakorlott pilótákra, meg némi átalakításra is szükség volt, és nem lettünk volna annak a helyében, aki az autóból kihajolva csatlakoztatja a versenyautókéhoz hasonló üzemanyagcsövet.

Összesen ötször tankoltak a másik BMW-ből, ami időnként neki is koccant egy kicsit, de ezért még nem hagyták abba, hogy ne szakadjon meg a drift. Végül pedig nem is egy, hanem két Guinness-rekordot is döntöttek, hiszen

Ha érdekel, hogyan csinálták, a következő videóban még több részletet elárulnak a drift közben tankoló BMW-kről:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon