A modernizált klasszikusok egyre hosszabb sorába áll be az eredeti bogárhátú Volkswagen, amit egy német cégnél álmodtak újra porschés részletekkel, nagyon limitált szériában, egészen hihetetlen áron.

Mondhatjuk, hogy a Volkswagen mindent kihozott a bogárhátú feltámasztásából a New Beetle és utódja, a Beetle gyártásával. Most egy német műhely, a Milivié mutatja meg, hogyan lehet modernizálni az ikonikus típusokat, és elsőként a Bogarat vették elő. Mivel az eredetijéből 22 millió példányt gyártottak, ezért a Milivié 1 csak 22 darabos limitált szériában készül.

Manapság nagyon divatos elektromos hajtással felszerelni a veterán autókat, de a Milivié 1-nek egészen más a koncepciója.

A modernizált bogárhátút továbbra is léghűtéses, négyhengeres bokszermotor hajtja, de egy 2,3 literes példány, mint a Porschéket. A négyfokozatú automata sebességváltó konkrétan egy 911 Carrerából származik, a futóművet és a fékrendszert is a nagyobb teljesítményhez igazították.

A dizájnon is sokat dolgoztak, a karosszéria sokkal letisztultabb lett, az eredeti fényszórók és hátsó lámpák helyére modern, LED-es kontúrfények kerültek. A hátsó légterelő a 911 Carrera RS-t eleveníti fel, és egészen porschés lett a műszerfal is, ahol a klasszikus kormánykerék mögé két darab 12,3 colos képernyőt szereltek.

A legmeglepőbb a Milivié 1 ára, ugyanis 570 ezer eurót terveznek kérni érte, ami csaknem 230 millió forintnak felel meg. A sikere éppen ezért kétséges, mert egy Singer Porschéhez hasonló klasszikust örömmel vesznek ezen az áron, de bogárhátú Volkswagennek ennyi pénzért egy kicsit drága, legyen bármennyire menő.

Ez is érdekelhet:

75 éve így indult a bogárhátú Volkswagen sorozatgyártása

Az üzem beindítása egy brit főtisztnek köszönhető.

70 éve így hódította meg az amerikaiakat a Volkswagen

1949-ben két Bogárral indult a történet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés