Nem akarsz hinni a szemednek, amikor először meglátod ezeket a képeket, pedig a nyerges vontatóvá alakított Volkswagen lakóautó nem a Photoshop, és nem is a mesterséges intelligencia alkotása, hanem nagyon is valóságos, méghozzá eladó.

A Volkswagen Type 2 a legkedveltebb veterán lakóautók közé tartozik, a sokablakos mikrobuszt mintha erre találták volna ki. Ha pedig nem elég tágas a belső tere, akkor nem egy nagyobb lakóbuszt kell venni, hanem kettőből építeni egyet, legalábbis a most következő jármű alkotója szerint. A szerelvényhez két egyforma Type 2-est használtak fel.

Az egyik Volkswagent nyerges vontatóvá alakították, míg a másikat pótkocsivá építették át,

és mivel utóbbinak már nem volt szüksége motortérre és vezetőfülkére, ezért még tágasabb lehetett a lakótér. A kabint tágas ággyal, sok rakodóhellyel és egy nagy hűtőszekrénnyel szerelték fel, a teret a felnyitható Westfalia tetősátorral lehet tovább bővíteni.

Az egész szerelvény mozgatását kár lett volna a Type 2 eredeti léghűtéses motorjára bízni,

és ha már úgyis szentségtörés a nyerges vontató lakóautó, akkor egy modernebb Audi S3-ból került bele a kétliteres, kétszáz lóerős motor és az automata váltó. Csak képzeld el, ahogyan ez a jármű elhúz melletted az autópályán a belső sávban.

A Volkswagen nyerges lakóautójával ez sem gond, ugyanis simán forgalomba helyezték az Egyesült Királyságban. A legapróbb részletig stílusos jármű most remek állapotban keres új kalandorokat maga mellé. A Car & Classic aukcióján hirdették meg, a becslés szerint 50 ezer font körül megy majd el, ami 22,5 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Belevágnánk a hétvégébe ezzel a tökéletes Volkswagen mikrobusszal

Igazi álom a 23 ablakos kivitel egy 140 lóerős motorral.

Igazi időutazás ennek a hetvenes évekbeli lakóautónak a belseje

Minden benne van, amit lehetett szeretni és utálni a hetvenes években.

Még sokoldalúbb lakóautó lesz az új Volkswagen California

Két tolóajtó, kívülről is elérhető konyha és plug-in hibrid hajtáslánc is lesz a Volkswagen lakóautójának következő generációjában.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés