A nyolcfordulós túraautó-világkupa harmadik hétvégéjén, Spanyolországban nem alakultak jól a dolgok Michelisz Norbi és Tassi Attila számára, de a Zengő-csapat egy dobogós helyet szerzett.

Tassi Attila az előző, portugál fordulón aratott győzelme után ezúttal már az elején balszerencsésen kezdett: az autója műszaki hibája miatt nem tudott egyetlen egy mért kört sem futni az időmérőn, ezért mind a két versenyen az utolsó helyről kellett rajtolnia. Michelisz Norbi azonban jó formában volt, a negyedik leggyorsabb lett.

A fordított rajtrácsos első futamon Michelisz csak egy pozíciót vesztett, de maga mögött tartotta a riválisokat, ezzel a hetedik helyen zárt, míg Tassi az első futamon tizennyolcadik lett. Örülhetett a Zengő Motorsport, ugyanis

Mikel Azcona a második helyre hozta be a Cuprát, ezzel a magyar csapat idei első dobogós helyezését szerezte meg.

A második futam jól indult Michelisz számára, aki sokáig tartotta a negyedik pozícióját,

de aztán a verseny vége felé több pozíciót vesztett, majd defekt miatt teljesen fel kellett adnia a futamot. Tassi azonban beért a tizenötödik helyre, ezzel egy pontot szerzett, míg a Zengő-team Boldizs Bencéje mind a két futamon a tizenhatodik lett.

A bajnokságot továbbra is a hyundaios Jean-Karl Vernay vezeti, a Lynk & Co három versenyzője, Ehrlacher, Muller és Urrutia előtt. Tassi Attila a hetedik helyre csúszott vissza a pontversenyben, Michelisz Norbi számára pedig egyre messzebb kerül a bajnoki cím, a tizennegyedik helyről várja a folytatást, amit július végén Olaszországban tartanak.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés