![](https://player.hu/uploads/2017/06/a-6-1024x512.jpg)
Valószínűleg nem sűrűn etted meg eddig a banán héját, de elég nyomos okunk van, hogy rábeszéljünk erre.
Azt pontosan tudod, hogy a banán húsa mennyire egészséges, viszont ott van a héja is, amit első mozdulattal hajítasz a kukába (mert mindig oda célzol, ugye?), miután sikerült meghámoznod, közben meg nem is sejted, hogy csupa jóság szervezeted számára.
Azt aláírjuk, hogy magában a banánhéj csak mérsékelten étvágygerjesztő vagy finom, de turmixban egészen el tud veszni a látványa és az íze.
És hidd el, nagyon is megéri nem kidobni, inkább megenni:
- A-vitaminban és luteinben is gazdag, ami a szem egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen.
- Magas káliumtartalma nemcsak a csontokat és mentális egészségi állapotodat védi, de jótékony hatással van a vérnyomásra és a szívre is.
- Triptofánban bővelkedik, vagyis fokozza a szerotonin enzim termelését, így amolyan kedélyjavítónak is egészen jó.
- Rostban sem szenved hiányt, sőt..., vagyis segíti az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet.
- Tele van olyan fitotápanyagokkal, amik a mindenféle daganatos betegségek ellen védenek.