Valószínűleg nem sűrűn etted meg eddig a banán héját, de elég nyomos okunk van, hogy rábeszéljünk erre.

Azt pontosan tudod, hogy a banán húsa mennyire egészséges, viszont ott van a héja is, amit első mozdulattal hajítasz a kukába (mert mindig oda célzol, ugye?), miután sikerült meghámoznod, közben meg nem is sejted, hogy csupa jóság szervezeted számára.

Azt aláírjuk, hogy magában a banánhéj csak mérsékelten étvágygerjesztő vagy finom, de turmixban egészen el tud veszni a látványa és az íze.

És hidd el, nagyon is megéri nem kidobni, inkább megenni:

  • A-vitaminban és luteinben is gazdag, ami a szem egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen.
  • Magas káliumtartalma nemcsak a csontokat és mentális egészségi állapotodat védi, de jótékony hatással van a vérnyomásra és a szívre is.
  • Triptofánban bővelkedik, vagyis fokozza a szerotonin enzim termelését, így amolyan kedélyjavítónak is egészen jó.
  • Rostban sem szenved hiányt, sőt..., vagyis segíti az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet.
  • Tele van olyan fitotápanyagokkal, amik a mindenféle daganatos betegségek ellen védenek.

 

És az megvan, hogy...

Eddig rosszul hámoztunk banánt

Igaz, nem jártunk olyan messze a megoldástól, mint az amerikaiak. A majmok tudják a tutit.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Vizsgaidőszaki gasztró: gyorskaja és csipsz nem, étcsoki és kávé mértékkel

Önellátó klímájú ez a faborítású oslói toronyház

Kicsit megszédültünk, ápolónőre lenne szükségünk

További cikkeink a témában