Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy generáció már simán felnőtt az országban úgy, hogy soha nem járt moziban, hiszen a filmszínházakat 1982-ben betiltották, miután az egyház ennek szükségességéről meggyőzte a kormányt. A tiltást most azonban feloldanák, így jövőre már ismét lehet menni a vetítésekre.

A kultúráért és tájékoztatásért felelős minisztérium tehát újra kiadja az engedélyeket, így jövő márciusban már ki is nyithatnak az első mozik. Ez a lépés az új koronaherceg Vision 2023 nevű reformprogramjának a része, amelytől gazdasági fellendülést is várnak amellett, hogy ezzel gazdagítanák a szórakozási lehetőségeket. Az elképzelések szerint 2030-ig több mint 300 mozi nyílhat az országban.

Ez a terv persze nem mindenkinek tetszik, Abdulaziz Al Sheikh főmufti már januárban elmondta, hogy a mozikkal együtt a romlott erkölcs is visszatérhet a királyságba. Úgy tűnik, hogy az ettől való félelemnél fontosabb az a szándék, hogy a program keretében a háztartások kulturális kiadásait a mostani 2,9 százalékról 6 százalékra növeljék 2030-ig.

Ez tehát a nyitás legújabb lépése azok után, hogy nemrégiben a nők számára is engedélyezték az autóvezetést:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.