Bronz és foszfor – így hívják egy épülő londoni iroda két épületét, amelyek az Egyesült Királyság első nettó zéró karbonkibocsátású kereskedelmi épületei lesznek.

Idén év végén adják át a tervek szerint az Egyesült Királyság első, a helyi zöld építési tanács (UK Green Building Council, UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlanát, a The Forge-ot. A 13 ezer négyzetméteres klímabarát épületegyüttesben az elérhető legmodernebb intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásokat alkalmazzák majd az üzemeltetéskor,

de már az építés során is sikerült 25 százalékkal csökkenteni a CO2-kibocsátást egy hasonló volumenű beruházáshoz képest.

A Forge (kovácsműhely) a Landsec fejlesztése; az Egyesült Királyság legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztője, amely vállalta, hogy 2030-ig nettó zéró szén-dioxid-kibocsátású vállalkozássá válik, az abszolút CO2-kibocsátását pedig 70 százalékkal csökkenti.

A londoni Bankside kulturális központban épülő Forge két új építésű, egyenként kilencemeletes kereskedelmi irodaépületből (Bronze és Phosphor) áll, összesen 13 ezer négyzetméter nettó bérelhető területtel.

Az épület a Schneider Electric intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásait alkalmazza majd az üzemeltetés során, a Schneider Electric az EcoStruxure™ for Buildings komplex megoldása az energiahatékony épületüzemeltetés teljes skáláját biztosítja majd. Egyrészt hatékony ellenőrzést tesz lehetővé a létesítményt üzemeltetők számára, optimalizálva az épületüzemeltetési műveleteket; másrészt maximalizálja az üzemidőt és az üzemeltetési hatékonyságot, valamint betekintést nyújt az elektromos rendszer állapotába és energiafogyasztásába. Emellett a rendszerek folyamatos felügyelete és a hibák azonosítása révén információkat biztosít a helyzet gyors áttekintéséhez, lehetővé téve a proaktív beavatkozást, ha a működési hatékonyság elmaradna az elvárt szinttől.

(Forrás: közlemény)

Ez is érdekelhet:

Az autók adták az ötletet a jövő egészségtudatos munkaállomásához

Nem mindegy, milyen a levegő az irodában, de az sem, hogy állsz vagy ülsz, sőt min állsz és min ülsz. Megnéztünk egy asztalt és egy növényfalat, ami több mint asztal és több mint növényfal.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában